Teknőskaland

Tihi, az óriásteknős nagyon szereti a rákot és a salátát. Készítsünk osztályhierarchiát, mely modellezi Tihi étkezési szokásait.

Készítsünk egy ős étel osztályt (Food), mely egy virtuális metódussal rendelkezik amely megadja az étel tápértékét (value()).

Készítsük el a rák (Crab) osztályt, mely az ősosztályból származik és rendelkezik egy méret értékkel (1-10). A rák tápértéke méret x 10.

Készítsük el a saláta (Salad) osztályt, mely tápértéke 10.

Készítsük el a teknősbéka osztályt (Turtle), melynek legyen egy boldogság (happiness) és egy jóllakottság (fedLevel) tagváltozója! Mindkettő egy számérték 0-1000-ig. Az osztálynak legyen egy Eat(Food& food) metódusa, mellyel megetethetjük Tihit! A jóllakottság növekedjen az átadott étel tápértékével (1000 fölé nem mehet)! A boldogság akkor növekedjen, ha a jóllakottság 500 alatt van ("2x a bevitt tápérték 500 alatt" értékkel). Ha 500 fölé kerül a jollakottság, akkor a boldogság csökkenjen ("2x bevitt tápérték 500 felett" értékkel).


2008.02.01. 20:15:21 |  Permalink  |  Hozzászólások száma: 1  |  Tárgyszavak: Polimorfizmus


Írja meg Ön is véleményét!


Hozzászólásokat csak regisztrált, bejelentkezett felhasználóktól tudunk elfogadni!

Hozzászólások


Webmester felhasználó Webmester felhasználó  (2008.02.04. 19:01:25)

Szeretném megköszönni Iminek, hogy engem is beleírt a példatárba. Igazolom, hogy mivel mind a rákot, mind a salátát szeretem, a példa életszagú. Teknősségemnek ediig nem voltam tudatában, de egyszer mindennek eljön az ideje... :-) Tihamér