Bútorbolt nyilvántartórendszere

A készülő bútorkereskedésünkben szeretnénk számítógépes árunyilvántartást használni. Sajnos a bolt bérleti díja minden vagyonunkat felemésztette, így magunk kell, hogy megírjuk a katalógus rendszerünket. A boltban háromfajta bútort (Furniture) árulunk majd: asztalt (Table), ágyat (Bed) és széket (Chair). Mindegyik különböző értékű, az alapegység egy statikus változója az alaposztálynak (basePrice=25000), az asztal darabja ennek konstansszorosa (tableFactor=0.3), míg az ágy esetében ez a tényező bedFactor=2.4, a széknél chairFactor=1.2. Minden bútordarabnak van egy egyedi azonosítója. Ezeken kívül az aztalnak a magassága, az ágynak a hossza és szélessége, a széknek pedig a lábszáma kell, hogy tárolásra kerüljön. A rendszerünk egy tömbben tartja nyilván a bútorokat. Elsődleges célunk, hogy ki tudjuk listázni a boltban lévő bútorokat az összes tulajdonságukkal együtt (Print())

§         Tervezze meg és vázolja fel az osztályok öröklési hierarchiáját! Használja fel a fenti dőlt betűs osztály-, függvény- és változóneveket! Ügyeljen az elegáns OO megoldásokra!

§         Implementálja az osztályokat és konstansokat az MyFurniture névtérben figyelve arra, hogy esetlegesen egyes konstansokat is tagként vagy statikus tagként érdemes implementálni. Ne legyen egy függvénytörzsben sem felesleges, nem használt kód! Egy új bútortípus esetleges felvételéhez ne kelljen a már meglévő osztályokat módosítani!

§         Írjon egy egyszerű programrészletet nem dinamikus tömbbel, ami megmutatja három különböző típusú bútor felvételét, valamint kiírja az összes paraméterüket.


2008.02.01. 13:42:43 |  Permalink  |  Hozzászólások száma: 0  |  Tárgyszavak: Polimorfizmus


Írja meg Ön is véleményét!


Hozzászólásokat csak regisztrált, bejelentkezett felhasználóktól tudunk elfogadni!

Hozzászólások