Bevezetés a mobil szoftverfejlesztésbe (VIAUAV69)

Tárgy hivatalos adatlapja: http://www.vik.bme.hu/kepzes/targyak/VIAUAV69

A tárgy keretében a hallgatók megismerkednek a mobil eszközökre történő szoftverfejlesztés alapjaival. Megismerik a különféle mobil platformokat, valamint a platformokra való szoftverfejlesztéshez szükséges eszközöket. Megismerik a mobil eszközökre való fejlesztés sajátosságait, ergonómiai kérdéseit és a fejlesztés során alkalmazható legjobb gyakorlatokat. Ezen kívül találkoznak a gyors prototípus-készítési eljárásokkal, gyakorlati megvalósításokkal. Lehetőséget biztosítunk az alkalmazások különböző típusú mobil eszközökön történő kipróbálására és tesztelésére.


Megszerezhető készségek, képességek:

A tantárgy elvégzése során a hallgatók áttekintést nyernek a jelenleg használatos, legelterjedtebb mobil platformokról és képességeikről. Az ismeretek elsajátításával képesek lesznek az adott feladatra legalkalmasabb platformot kiválasztani, a fejlesztés nagyságát megbecsülni. Ezen kívül elsajátítják egyszerűbb mobil alkalmazások elkészítését, az emulátor használatát illetve gyors prototípus-készítést Python, illetve Java ME környezetben. Ezekhez ismertetésre kerülnek az alábbi technikák:

  • az alkalmazások felépítése
  • egyszerű UI elemek használata
  • fordítási, telepítési ismeretek

 

A korábbi Java ME házi feladatok az alábbi oldalon tekinthetők meg:

http://amorg.aut.bme.hu/education/subjects/mobintro

Hírek   A tárgy híreinek olvasása RSS-en keresztül

Nincsenek aktuális hírek a tárgyhoz. Ha a később megjelenő hírekről azonnal értesülni szeretne, iratkozzon fel az RSS csatornánkra.

Régebbi hírek »

Jegyzetek

A tárgyhoz nincs feltöltve jegyzet, vagy az csak belépett illetve a tárgyat felvett hallgatók számára érhető el.