Üzleti intelligencia laboratórium c. tárgyhoz tartozó hír


Dudás Ákos fényképe

Távoktatás

Dudás Ákos, 2020. március 22.

Az Üzleti Intelligencia Labor tárgy kapcsán a távoktatást az alábbi módon fogjuk kivitelezni a félévben.

 

1. Általános információk

A laborokat alapvetően úgy alakítjuk át, hogy önállóan otthon is elvégezhetők legyenek. A megoldásokat szokás szerint az útmutatóban jelölt módon kell beadni, alapesetben az AUT portálra kell feltölteni.

Mivel ez a tárgy sok különböző témát ölel át és minden témának más a laborvezetője, valamint a labor időpontok és témák is laboronként váltakozva voltak a félévben, ezért a távoktatás keretében nem lesz egy adott minta sorrend, ami alapján a laborokat meg kell oldani, hanem tetszőleges sorrendben lehet haladni, viszont minden labort amit szeretnétek megcsinálni, április végéig (április 30. 23.59) fel kell tölteni. Pótlási lehetőséget NEM biztosítunk a félévben.

 

2. Labor útmutatók/videók

A labor útmutatókat folyamatosan frissítjük és akkor érdemes elkezdeni az adott labort, amikor az adott labor felelőse teljesen végzett annak az anyagnak az útmutatóival/video anyagaival. A labor útmutatók készültségi fokáról a Teams csoport (lásd alább) General/Általános channeljében kitűzött táblázaton tudtok tájékozódni, ezt a táblázatot az oktatók szerkesztik. Türelmet kérünk, amíg minden labor anyag frissítése elkészül, addig is az MSSQL és Elasticsearch laborokon lehet dolgozni.

Az útmutatók alapvetően továbbra is az AUT portálra lesznek feltöltve, illetve amelyikhez készül video, annak a linkje is oda kerül ki. Érdemes a Teams-t is figyelni, ott is közlünk információkat.

 

3. Konzultáció, kommunikációs csatorna

Az útmutatókat alapvetően úgy készítjük elő, hogy azok alapján a labor megoldható legyen, de ha bármi kérdés felmerülne, a laborvezetőt lehet keresni e-mailben és Teams-en is természetesen. Ha élő konzultációra van szükség akkor ennek az időpontját a laborvezetővel lehet egyeztetni, központilag ezt nem fogjuk szervezni.

A Microsoft Teams platformon eléréséhez szükséges egy @edu.bme.hu account. Ezt kérjük szépen létrehozni, ha még nem történt meg, erről leírást lásd: https://www.vik.bme.hu/document/3168/original/Tavoktatas_tajekoztato_HU.pdf Microsoft Teams-ben egy dedikált "team" született a tárgyhoz. Ebbe a team-be központilag kerülnek importálásra a tárgy hallgatói. A @edu.bme.hu cím létrehozása ennek előfeltéte. Ha valaki nem látja a tárgyat Teams-ben, egy kis türelmet kérünk. A Microsoft Teams csapaton belül lehet beszélgetéseket folytatni, amennyiben publikus jellegű információról/kérdésről van szó. Konkrét személyt megszólítania @név formával lehet.

 

4. Értékelés

Az elkészült laborokat az útmutatóban meghatározott módon kell beadni, alapesetben az AUT portálra kell feltölteni, itt fogja értékelni a laborvezető folyamatosan.

Szeretnénk kérni Bennetek, hogy folyamatosan haladjatok a laborokkal, ne április végén töltsetek fel mindent, mert azt nem fogják tudni a laborvezetők hatékonyan kijavítani.

 

Ha bármi kérdés felmerülne, keressetek bizalommal!

 

Üdvözlettel,

A tárgy oktatói