Windows hálózatok tervezése és üzemeltetése (Korszerű operációs rendszerek) c. tárgyhoz tartozó hír


Oláh István fényképe

Tárgy információk (Windows hálózatok tervezése és üzemeltetése)

Oláh István, 2019. január 14.

A Windows hálózatok tervezése és üzemeltetése tárgy Microsoft Windows operációs rendszereken alapuló vállalti informatikai hálózatokkal foglalkozik.

A Neptunban szereplő minimális létszám 15, de a kurzus elindul 10 jelentkező esetén.

Alapvetően a Microsoft Active Directory Domain Services címtárra támaszkodó rendszerek tervezési és üzemeltetési kérdései szerepelnek. Üzleti hálózatokon a széles körben elterjedt címtár szolgáltatás biztosít hátteret a további infrastruktúra megoldásokhoz. A tárgyban a Windows Server 2022 és a Windows 12 operációs rendszerek szerepelnek.

A weboldalon megtalálható a korábbi félév anyaga. Ennek frissített változata fog szerepelni a következőkben a Microsoft okhatási anyagaira támaszkodva:
https://www.microsoft.com/en-us/learning/windows-server-training.aspx
MS 20740, MS20741 és MS 20742 tananyagok

Az órák számítógépes laborban lesznek, ahol az előadással párhuzamosan ki is próbálhatók a szolgáltatások virtuális környezetben.
Órák időpontja: hétfő 12.15 - 16.00

Számonkérés: a 8. héten zárthelyi - gyakorlati feladat a virtuális környezetben; a félév végén szóbeli vizsga a weboldalon megtalálható tételsorhoz hasonló kérdésekkel.

(A választaható tárgy létszámát a regisztrációs héten szerda délelőtt ellenőrzik. Akkor kell elegendő jelentkezőnek lennie ahhoz, hogy a tárgy elinduljon.)

Kérdésekkel Oláh Istvánt, a tárgy előadóját lehet megkeresni (email).