Szabályozástechnika (VIAUA309)

Tárgy hivatalos adatlapja: http://www.vik.bme.hu/kepzes/targyak/VIAUA309

Célkitűzés

A technológiai, élettani, gazdasági és környezeti folyamatok irányítása a mérnöki tevékenységek fontos, széleskörű ismereteket, absztrakciós és alkalmazói képességeket egyaránt igénylő feladatai közé tartozik. A tárgy az irányítástechnika alapjaival, szabályozási rendszerek működési elveivel, analízisével, szintézisével, valamint a számítógépes támogatás nyújtotta eszközök alkalmazástechnikájával ismerteti meg a hallgatókat, miközben alapvető mérnök informatikusi szemléletformáló szerepet tölt be. Felkészít az analóg és digitális szabályozási körök vizsgálatára, a különböző műszaki informatikai alkalmazásokban, valósidejű beágyazott rendszerekben megjelenő leggyakoribb szabályozási feladatok megértésére és megoldására, irányítástechnikai szoftver rendszerek, gyors prototípusok fejlesztésére, valamint a további speciálisabb ismeretbővítésre a szakirányú képzések keretében.

 

Elméleti táblás gyakorlatok

Az előző félévekben felmerült igényre reagálva a tanszék egy olyan teljesen fakultatív feladatmegoldó szeminárium indítását határozta el 2012 tavaszán, amely a táblás gyakorlatok szerepét tölti be, mintegy ZH felkészítő jelleggel. A feladatmegoldó szeminiáriumról minden információ a szeminárium honlapján található meg: https://www.aut.bme.hu/Course/SzabFMSz

Hírek   A tárgy híreinek olvasása RSS-en keresztül

Nincsenek aktuális hírek a tárgyhoz. Ha a később megjelenő hírekről azonnal értesülni szeretne, iratkozzon fel az RSS csatornánkra.

Régebbi hírek »

Jegyzetek