Web technológiák (VIAUM025)

Tárgyfelelős

Charaf Hassan Dr. fényképe

Felelős oktató

Cserkúti Péter fényképe


Tárgy hivatalos adatlapja: http://www.vik.bme.hu/kepzes/targyak/VIAUM025

Célkitűzés

A tárgy célja, hogy áttekintő képet adjon a web alapú rendszerek működéséről és felhasználási lehetőségeiről, valamint bemutassa a webes projektek jellemzőit és az életciklusuk során felmerülő legfontosabb kérdéseket. Elsőrendű szempont olyan ismeretek átadása, amely megadja a webes projektek vezetéséhez szükséges elméleti és gyakorlati technikai ismereteket, és amire támaszkodva a hallgatók egyéni tanulással is képesek eljutni a legmélyebb és legmodernebb ismeretekhez.

A tárgy első részében a hallgatók megismerkednek az internet működésével kapcsolatos fogalmakkal és technológiákkal: fizikai felépítés, TCP/IP, DNS, HTTP, HTML, CSS, XML, Ajax, levelezés, fájl továbbítás. A második blokkban rátérünk a webes projektek jellemzőinek elemzésére: webes projektek életciklusa, alkalmazás architektúra, biztonság, teljesítmény, kereső optimalizálás, tesztelés, mérés és jelentéskészítés, a felhasználói felület, a használhatóság és az üzemeltetés kérdései.
 

Előtanulmány rend

A tárgyat csak az MSc képzésben résztvevő hallgatók vehetik fel.
A tárgyat a Villamosmérnöki és Informatikai Karon nappali képzésben részt vevő hallgatók kivételével minden kar hallgatói felvehetik.

A tárgyat minden informatika iránt érdeklődő, nem informatikus hallgatónak is ajánljuk, a teljesítéséhez nem szükségesek informatikai előismeretek.

Órák és időbeosztás (2013-2014. tavasz)

A tárgy előadásai hétfőn és szerdán 14:15-15:45 között lesznek a Q.A.404. teremben.

A félév időrendje:

  • 1-12. héten előadások hétfőn és szerdán
  • 13. héten vizsgafelkészítő
  • 14. héten elővizsga, majd a vizsgaidőszakban további 3 vizsgaalkalom

 

A tárgyhoz tartozó jegyzetek csak bejelentkezett felhasználók számára érhetők el!

Hírek   A tárgy híreinek olvasása RSS-en keresztül

Nincsenek aktuális hírek a tárgyhoz. Ha a később megjelenő hírekről azonnal értesülni szeretne, iratkozzon fel az RSS csatornánkra.

Régebbi hírek »

Jegyzetek

A tárgyhoz nincs feltöltve jegyzet, vagy az csak belépett illetve a tárgyat felvett hallgatók számára érhető el.