Eszközeink

Fejlesztési segédeszközeinkkel a Mikrokontroller alapú rendszerek előadáson ismerkedhetsz meg, majd ezek végigkísérik munkádat a Számítógép-alapú rendszerek ágazatban a Mikrokontroller labor, az Önálló labor és a Szakdolgozat tárgyakban is.

  • Az ipari standardnak számító 8051 bázisú, szabadon konfigurálható mikrokontroller kit (C8051F040DK) és a hozzátartozó Keil uVision szoftverfejlesztői környezet a 8 bites mikrokontrollerek világát teszi elérhetővé számodra. Ez a kis 25 MIPS-es vezérlő az integrált perifériák széles körét (közöttük CAN vezérlőt) tartalmazza, a fejlesztő panelt bekapcsolva azonnal működőképes. Mivel bővítő csatlakozói a kontroller szinte valamennyi lábát hozzáférhetővé teszik, tetszőleges analóg vagy digitális illesztési feladatot meg tudsz valósítani vele. A Mikrokontroller labor keretein belül számos érdekes feladatot végzünk el segítségével.
    A részletesebb ismertetőt és a segédanyagokat itt találod.

  • A nagyobb teljesítményű 32 bites mikrokontrollerek egyre nagyobb teret nyernek mindennapi eszközeinkben, legyen szó például mosógépről, fűtésvezérlőről, vagy éppen mobiltelefonról. Ez a nagyteljesítményű 210 DMIPS-es mikrokontrollert tartalmazó fejlesztőkit (STM32F4 Discovery) a 32 bites mikrokontrollerek világába segít betekinteni. A mikrokontroller szinte minden olyan perifériát tartalmaz amit manapság egy mikrokontrollerbe integrálni szoktak - beleértve a CAN és Ethernet vezérlőt is. Mivel bővítő csatlakozói a kontroller szinte valamennyi lábát hozzáférhetővé teszik, tetszőleges analóg vagy digitális illesztési feladatot meg tudsz valósítani vele, a beépített DSP utasítás támogatásnak köszönhetően a lebegőpontos számítások sem okoznak problémát vele.

Ezt a nagyteljesítményű ARM Cortex-M4 maggal rendelkező processzort tartalmazó fejlesztőkészlet - beleértve a programozót és a szoftverfejlesztő környezetet ágazatunk valamennyi hallgatója megkapja egy-egy példányban. Önállóan megoldandó feladataid során szabadon választhatsz a segítségével megvalósítandó tervezési feladatok listájából, de akár saját beágyazott alkalmazási ötleted is megvalósíthatod vele. A szívedhez nőtt volna a munka végére ? Megtarthatod, nem kérjük vissza...

A részletesebb ismertetőt és a segédanyagokat itt találod.

  • És aki még nagyobb teljesítményre vágyik: Marvell® PXA270 with XScale™ (400 MHz)

Egy kisebb PC teljesítménye 8 x 2 cm-en... Bluetooth, wireless alkalmazások?

CCD kamera illesztése?

Beágyazott Linux alatt ez sem gond...

  • Még nagyobb teljesítményt szeretnél? Komplett médialejátszót, routert, otthoni fájlszervert szeretnél készíteni?

Ezzel az eszközzel (BeagleBoard XM) mindezekre lehetőséged van! Használhatsz rajta Linux, Windows Embedded Compact 7, FreeRTOS, Android operációs rendszereket. Megtanulhatod az igazán nagyteljesítményű mikrokontrollerek (Cortex A8 core @ 1GHz) használatát, programozását.

Az eszközzel részletesebben az MSc szakirányunkon foglalkozunk, de BSc hallgatók részére is elérhető Önálló Labor és Szakdolgozat feladatokhoz.

  • FPGA-s fejlesztések érdekelnek? Próbáld ki Spartan-3E FPGA-ra épülő, nagy bonyolultságú, komplex alkalmazások kidolgozására alkalmas fejlesztő paneleinket ! A nyolcrétegű panelon kétféle Xilinx áramkör található: egy Spartan-3E FPGA (XC3S500E-4FG320C), és egy CoolRunner-2 CPLD (XC2C64A-5VQ44C). Ezen kívül különféle memória IC-k (Xilinx Boot Flash, SPI Flash, Parallel Flash, DDR SDRAM), perifériák (10/100 Eth., JTAG, USB, VGA, RS232, PS2), kezelőszervek (nyomógombok, kapcsolók, forgatható jeladó), kijelzők (2x16 LCD modul, LED-ek) segítik a fejlesztésedet. A saját fejlesztésű kiegészítő elektronikák egy 100 pólusú Hirose csatlakozón keresztül illeszthetők a panelhez. A Xilinx cég népszerű WebPack fejlesztőrendszere áll rendelkezésedre Verilog vagy VHDL nyelvekkel.
  • Amennyiben nem a Xilinx cég termékein keresztül szeretnél elmélyedni az FPGA-k alkalmazásában, rendelkezésedre állnak az Altera Cyclone II FPGA-ra épülő fejlesztőpaneleink is! A fejlesztő panelen a Cyclone II FPGA-n kívül található még - csak a legérdekesebbeket felsorolva - 24 bites Audio codec, Ethernet illesztő, TV dekóder, pergésmentesített nyomógombok, kapcsolók, LCD kijelző, hétszegmenses kijelzők, különféle memóriák, és még számos egyéb periféria.