Gincsai Gábor fényképe

Gincsai Gábor, 2015. december 14.

Meghívó

szakmai előadásra

Helyszín: Q.B203
Időpont: 2015. december 18, péntek 10 óra

Az előadás címe: A 3D nyomtatás és az additív gyártási technológia alkalmazása és szerepe az oktatásban.

Alcím: Mit várhatunk az additív technológiától a jövőben?

Az előadás röviden szemlélteti az additív gyártási technológia fázisait, a használt modelltől kezdődően az anyagokon át magukig a 3D nyomtatókig. Kitér az input fájl formátumokra és a felhasznált anyagokra. Számos példa kerül bemutatásra a jelenlegi alkalmazások közül. Az előadás hangsúlyozza a technológia lehetőségeit a különféle oktatási helyzetekben. Emellett merész spekulációnak lehetünk tanúi a várható integrációs lehetőségeket illetően.

Az előadóról:
Tállai Benedek a Külkereskedelmi Főiskola elvégzése után két évet tanult a BME-én és a SZAMOK-nál szerzett rendszerszervezői oklevelet. A hetvenes években részese volt a Videoton nyomtató gyártás megalapozásának, 1985-ben Peter Norton IBM PC programozása című könyvét fordította magyar nyelvre dr. Bán Péterrel karöltve. A következő évben Pest és Schulze Nyomtatók című könyve következett. A nyolcvanas évek közepén az Inkjet nyomtatók vakok számára történő alkalmazás fejlesztésén dolgozott. 1987-1989 között az Szki-nál töltött be külkereskedelmi igazgató -helyettes pozíciót, majd 1989-1991 között az Szki-Recognitánál ügyvezetőként tevékenykedett. 1991-ben kollégáival, dr. Kovács Emőkével és dr. Marosi Istvánnal együtt Széchenyi- díjat kapott. 1991-1995 között a Recognita Corporation of America vállalatot vezette. Később több IT startup cégnél tevékenykedett. 2005-től óraadó tanár a Palo Alto Unified School Districtnél Kaliforniában.

A meghívó pdf formátumban letölthető innen.