Balássy György fényképe

Tanszékünk docense az év informatikai oktatója

Balássy György, 2013. december 5.

A Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) 2002. óta minden évben pályázatot ír ki a magyar felsőoktatási intézményeknek Az év informatikai oktatója díjra. Erre minden olyan felsőfokú oktatási intézmény küldhet be pályázatot, amelyben főállású oktatókkal folyik informatikusképzés. A VISZ a szakmai díjjal elsősorban a pályázó oktatók közvetlen oktatási tevékenységének erkölcsi-anyagi elismeréséhez kíván hozzájárulni. A kiírás hangsúlyozza ugyanakkor, hogy a díj nem pályakezdőknek szól, ám nem is életműdíj. A korábbi évekhez képest újdonság volt, hogy a szervezet három ösztöndíjra írt ki pályázatot.

A díjazottakat független szakmai zsűri értékelte, majd a kiválasztott oktatókat felterjesztette a szervezete elnökségének, amely a végső döntést hozta. Az első helyezett 1 millió, a második 800 ezer, a harmadik pedig 500 ezer forintos ösztöndíjban részesülhetett. Az ide zsűribe Braun Péter, a VISZ elnöke, Dömölki Bálint matematikus, Havass Miklós, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács tagja, Petróczy Zoltán tanácsadó, Sós Éva, a Computerworld főszerkesztője, Sziebig Andrea, az IT Business főszerkesztője, Turmezey László, a CEU oktatója, valamint lapunk főszerkesztője, Dervenkár István kapott felkérést.

Négy díjazott örülhetett

Forstner BertalanA beérkezett pályázatokból a zsűri négyet talált alkalmasnak arra, hogy a jelölteket személyesen is meghallgassa. A személyes prezentációk után végül mind négy pályázót felterjesztette díjazásra a VISZ elnökségének. Végül az elnökség úgy döntött, hogy az első és második hely mellett megosztva ítéli oda a harmadik helyezést.

Az első helyezésnek és az 1 millió forintos ösztöndíjnak végül Forstner Bertalan, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem docense örülhetett. A második helyet és vele a 800 ezer forintos ösztöndíjat Kiss Attila, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem docense, tanszékvezető, míg a megosztott harmadik helyet a Süle Zoltán (Pannon Egyetem) és Mohácsi László (Corvinus Egyetem) kapta.

Gratulálunk a díjazottaknak!

 

Forrás: bitport