EuroSkills Graz 2020 nemzeti válogató - webfejlesztő kategória

A Skills IT konzorcium (HTTP Alapítvány, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék, Gloster Infokommunikációs Kft., AutSoft Zrt.,  GetCon Kft., Moon42 Rdi Kft.) - együttműködésben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával – 2019. január és március között rendezi a EuroSkills Graz 2020 verseny nemzeti válogatóját a webfejlesztő kategóriában. A válogató célja, hogy megtaláljuk azt a legtehetségesebb fiatalt, aki esélyes lehet arra, hogy Balogh Ákos 2018-as Európa-bajnoki ezüstérméhez hasonló szép eredményt érjen el a Grazban.

A nevezés feltételei: a versenyre azok a fiatalok nevezhetnek, akik 1995. január 1-jén vagy az után születtek. Iskolai végzettséggel kapcsolatos elvárás nincs, de az eredményes szerepléshez a fent részletezett három témakörben alapszintű jártasság szükséges.

Jelentkezési határidő: 2019. január 21.

További információ és jelentkezés: https://www.netskills.hu/euroskills2020 


Jelentkezési feltétel: olyan fiatalok jelentkezhetnek a versenyre, akik 2019-ben még nem töltik be a 26. életévüket, vagyis akik 1995. január 1-jén vagy azt követően születettek.


A válogatóversenyen történő eredményes szerepléshez a jelentkezőnek az alábbi feladatok elvégzésére kell képesnek lennie:

  • egyszerűbb grafikai feladatok elvégzése tetszőlegesen választott szoftverrel (pl. Photoshop, GIMP)
  • egyszerűbb reszponzív weblapok tervezése és kivitelezése (HTML/CSS)
  • egyszerűbb frontend fejlesztési feladat JavaScript és/vagy JavaSrcipt könyvtárak/keretrendszerek segítségével (utóbbi ismerete és használata nem kötelező)
  • egyszerűbb szerveroldali feladatok programozása egyénileg választott programnyelv segítségével

A jelentkezők a január 24. és február 9. között zajló első első fordulóban maximum egy-két napos munkát igénybe vevő kliens oldali projektfeladatot kell otthon elkészíteniük, elsősorban HTML/CSS és JavaScript felhasználásával. A legjobb 6 versenyző kap meghívást a február közepén sorra kerülő középdöntőre.

A háromfős döntőtmárcius 12. és 14. között rendezzük meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nagyszabású eseménye, a Szakma Sztár Fesztivál keretében. A döntő résztvevői nagy értékű nyereményben részesülnek.

Legyél te a webfejlesztés bajnoka! Jelentkezz még ma!