GrainAutLine - Felhasználói felület

A GrainAutLine felhasználói felülete egyfajta speciális rajzprogram, mely a képfeldolgozási hibáinak korrigálására, valamint az erre képes algoritmusok irányítására szolgál. Ilyen irányítás lehet például az, hogy a felesleges (hibás) szemcsehatárokat csak egy mozdulattal átvágva a program a maradékot már magától eltávolítja.

A felhasználói felület WPF alatt, C#-ban készül. A fő kihívás ebben a sok grafikus elem gyors kezelése, mivel a sok szemcsét akadozás nélkül meg kell tudni jeleníteni, az éppen szerkesztettet néha pulzáló animációval "villogatni" (hogy alatta is látszódjon az eredeti rajzolat). Ezen kívül fast-and-fluent módon kell tudni rajzolni rá, a kapcsolódó zoom és mozgatási funkciókkal együtt.

Leginkább ide kapcsolódik a fejlesztési módszertan is. Mivel egy hosszabb távon fejlesztett, idővel sokak által módosított rendszerről van szó, fontos a tesztelés kérdésköre. Célunk ezért egyrészt a kódbázis minél jobb unit teszt lefedettsége, valamint bizonyos mértékig a TDD (Test Driven Development) módszereinek alkalmazása is.