Az IML4E projekt

A VITAREX STÚDIÓ Szolgáltató Kft., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Debreceni Egyetem „Az EUREKA programban való magyar részvétel támogatása” pályázati felhívásra 2019-2.1.1-EUREKA-2020-00016 azonosítószámon pályázatot nyújtottak be. Az „Ipari Gépi Tanulás Vállalatoknak” című pályázatot a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 63 861 000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek minősítette. Támogatási intenzitása: 91,23%. Jelen projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a 2019-2.1.1-EUREKA pályázati program finanszírozásában valósul meg. A projekt 2021. június 1-jén indult, melynek utolsó napja 2024. május 31.

A VITAREX STÚDIÓ Szolgáltató Kft. a konzorcium vezetőjeként a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból 29 806 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, a támogatás intenzitása 82,9%. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 22 050 000 Ft és a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kara 12 005 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, a támogatás intenzitásuk 100%.

Az IML4E kódnevű nemzetközi pályázat magyar résztvevőjeként készít esettanulmányt a konzorciumot vezető VITAREX STÚDIÓ Szolgáltató Kft. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel és a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karral együttműködésben. A gépi tanuláson alapuló gépi látást megvalósító alkalmazás testtartáselemzést végez és segít azonosítani a helytelen testtartás egyes eseteit. A projekt másik része az általános MLOps műveletekkel foglalkozik, a csapat ennek keretein belül többek közt a gépi tanulást végző algoritmusok hibakeresését biztosító megoldásokat keresi majd.

Az uniós pályázat megvalósításában finn és német partnerekkel közösen vesz részt a hazai konzorcium. A nemzetközi partnerek között megtalálható a Fraunhofer FOKUS Intézet, illetve a Helsinki Egyetem, több másik résztvevővel együtt. A nemzetközi projekt majdnem 11 millió euró összköltségvetésű. További információk, és projekteredmények a projekt nemzetközi honlapján érhetőek el.

További kapcsolódó linkek:

 

Eureka   NFKI