.NET backend és webes vékonykliens frontend alapú rendszerek megvalósítása 

A .NET napjaink egyik legkorszerűbb és egyre növekvő népszerűségnek örvendő platformja.  Évről évre folyamatosan fejlődik a C# nyelvvel egyetemben, a teljesítményt, skálázhatóságot, a hatékony alkalmazásfejlesztést folyamatosan a középpontba helyezve. Frontend vonatkozásában már jó ideje megingathatatlan a webes technológiára épülő vékonykliens megközelítés népszerűsége és további térnyerése. 

A téma fókusza korszerű .NET backend és webes vékonykliens (elsődlegesen React) frontend technológiákra épülő alkalmazások megvalósítása, azok széles spektrumában.    

A frontend vonatkozásában korszerű és gyors alkalmazásfejlesztést támogató komponenskönyvtárakra építve kerül kialakításra a látványos felhasználói felület, a felhasználói élményt szem előtt tartva. 

A backend magvalósítása során az adott alkalmazáshoz leginkább illeszkedő architektúra kerül kiválasztásra, de minden esetben fontos szempont a könnyű bővíthetőség és tesztelhetőség, illetve a felelősségek különválasztása technológiai és domain tekintetben is, illetve a szabványos és biztonságos kommunikáció. Igény esetén egy összetettebb mikroszolgáltatás alapú architektúrát célszerű kialakítani, pl. docker-konténerizált alapokon, mely skálázhatóbb és nagyobb rendelkezésre állást biztosító megoldást eredményez. Amennyiben a téma szükségessé teszi, vagy hozzájárul a felhasználói élményhez, valós idejű kommunikációt kerül megvalósításra WebSocker/SignalR alapokon.

Mikroszolgáltatás alapú albérlet hirdetési portál

Háromrétegű szolgáltatás felépítése

 

Frontend képek

 

 

Valós idejű aukciós portál

Frontend képek

 

Projektben részvevő tanszéki kutató

Benedek Zoltán