A CV4Sensorhub téma célja a SensorHUB számára egy képfeldolgozási kiegészítő keretrendszer és felhasználói felület kialakítása.

cv4s logó

A cv4s keretrendszer az alábbi fő részekből áll:

  • közös, portábilis, JSON alapú adatreprezentáció képfeldolgozási módszerekhez
  • .NET WPF (és később párhuzamosan HTML5) alatt fejlesztett felhasználói felület
  • kliens vagy szerver oldalon is futtatható képfeldolgozási műveletek
 
Célunk annak lehetővé tétele, hogy képfeldolgozási algoritmusok egy raszteres képen és címkézett polygonokon alapuló adatreprezentációval szerver és kliens oldalon is futtathatók legyenek. Amennyiben például a szerver oldali tömeges feldolgozásban van egy lépés, amiben felhasználói segítséget (vagy csak ellenőrzést és jóváhagyást) kell kérni, a kérést átküldve kliens oldalra a felhasználó megnézheti az eredményeket, esetleg belemódosíthat, további segítséget adhat a félautomata módszereknek, majd visszaküldheti az adatmodellt a szerver oldalra a további feldolgozáshoz. Így nem csak teljesen automata megoldásokat tudunk futtatni, hanem olyanokat is, ahol a felhasználótól is kérünk segítséget. Ez azért fontos, mert sok alkalmazás vagy nagyon nehéz és így a teljesen automatikus feldolgozás túl sokat hibázik, vagy nem engedhetjük meg a hibákat, így a végső szó mindig a felhasználóé, viszont a rendszer mindent megtesz azért, hogy a felhasználónak minél kevesebb munkája legyen.
 
A témakörben jelenleg 3 alkalmazási irány felesztését indítottuk el, melyek közösen használják majd a közös cv4s keretrendszer egyre bővülő szolgáltatásait:
  • GrainAutLine: a korábban GrainAutLine néven függetlenül futó, márvány vékonycsiszolatok elemzését szolgáló rendszer új generációja.
  • ChemoTracker: fehérvértestek mozgását követő alkalmazás immunológiai kutatások támogatására.
  • Játékok: a cv4s keretrendszert bár elsősorban nem erre a célra terveztük, bizonyos játékok elkészítésére is alkalmas. Ezek elkészítése során számos olyan funkcióval bővül a keretrendszer, amit a többi alkalmazás is fel tud majd használni.
 

cv4s banner

Kapcsolat és aktuális témakiírások: Dr. Csorba Kristóf