Specializációválasztás 2023

Az Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék a villamosmérnök és a mérnökinformatikus hallgatók részére bemutatkozó eseményeket tart.  

Villamosmérnök szak

A BSc képzés Beágyazott és irányító rendszerek specializáció - Számítógép-alapú rendszerek ágazatról 2023. május 19-én (pénteken) 14:15-től Dr. Tevesz Gábor és Szabó Zoltán tart tájékoztatót a QBF15 teremben. A rövid tájékoztató után bemutatjuk a tanszéki laborokat és a tanszék villamosmérnöki specializációkhoz kapcsolódó oktatási és K+F tevékenységét.

Az MSc képzés Számítógép-alapú rendszerek főspecializációról és az Alkalmazott elektronika mellékspecializációról 2023. május 19-én (pénteken) 16:15-től Dr. Tevesz Gábor és Dr. Balogh Attila tart tájékoztatót QBF15 teremben. A rövid tájékoztató után bemutatjuk a tanszéki laborokat és a tanszék villamosmérnöki specializációkhoz kapcsolódó oktatási és K+F tevékenységét.

 

Mérnökinformatikus szak

A BSc képzés Szoftverfejlesztés specializációjáról 2023. május 26-án (pénteken) 12:15-től tartunk tájékoztatót a QBF13 teremben.

Szoftverfeljesztés / AUT 

Rendszertervezés / AUT

 

Az MSc képzés Szoftverfejlesztés főspecializációról és a Mobilszoftver-fejlesztés mellékspecializációról 2023. május 26-án (pénteken) 12:15-tól tartunk tájékoztatót QBF13 teremben.

 

Virtuális tanszéklátogatás

Az alábbi videók segítségével betekintést nyerhetsz érdekes tanszéki laborjainkba, megismerheted oktatási és K+F tevékenységeinket, amelyekhez hallgatóként is csatlakozhatsz.

Intelligens járművek 5G alapú távfelügyelete
.

MI technológiák a gyógyszergyártásban
.

Mikrokontroller alapú rendszerek:
Beágyazott hardver- és szoftverfejlesztés

Mobil robotok, önvezető járművek
.

Teljesítményelektronika labor
.

Ipari szerelőrobotok
.

Ipari folyamatirányítás: "Pálinkafőzés" számítógéppel
.

PLC labor
.

3D nyomtatás alkalmazása a beágyazott rendszerek fejlesztésében

Scanopus - 3D scanner fejlesztés
.

VR/AR/MR alkalmazások
(részlet a Novum TV 2020.03.29-i adásából)

Adatvédelem és arcfelismerés
(részlet a Novum TV 2020.04.26-i adásából)

Digitális Bűvös Kocka
(részlet a Novum TV 2020.05.10-i adásából)

RobonAUT verseny
.

Pingpongozó robot