Adminisztratív felület generálása Entity Framework Model API alapján ASP.NET-ben

2016-2017 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

Webes fejlesztők gyakran ugyanazt a funkcionalitást fejlesztik le különböző weboldalakon. Jellemző igény, hogy vegyünk fel egy újabb mezőt egy üzleti folyamatban szereplő objektumba, amit szükséges egészen az adatmodelltől az üzleti logikai és kommunikációs rétegeken át a felületi logikáig eljuttatni.

Az Entity Framework ORM lehetőséget ad arra, hogy a mögöttes adatbázis ismerete nélkül alkalmazás futási idejében lekérdezzük a mögöttes objektummodellt, amely az entitások típusait, a bennük található tulajdonságokat és a közöttük fellelhető kapcsolatokat lekérdezhetővé teszi.

A feladat ennek a modellnek a feldolgozásával egy olyan adminisztrációs felület készítése, ahol az entitástípusokhoz tartozó entitások listázhatók, szerkeszthetők, beszúrhatók és törölhetők. Ez a felület egyszerűen generálható az adatbáziskontextus alapján. Továbbfejlesztési lehetőségként bevezethető egy funkció alapú jogosultságkezelés és a felületek konfiguráció alapú generálása, akár az alkalmazás újraindítása vagy újrafordítása nélkül.

Feltételek

  • C# nyelv és .NET keretrendszer ismerete

Maximális létszám: 1 fő

Konzulens

Szabó Gábor fényképe