Agilis szoftverfejlesztési módszertan a követelményelemzésben és alkalmazásfejlesztésben

2016-2017 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

A követelményelemzés a szoftver- ill. rendszerfejlesztés azon tevékenysége, amely során megtörténik a fejlesztendő szoftverrel szemben támasztott követelmények felmérése, megfogalmazása és érvényesítése. A követelményelemzés alapvetően befolyásolja a teljes fejlesztési folyamatot és ezáltal az eredmény minőségét.

Az agilis fejlesztés célja a hatékonyabb alternatívák és megoldások felkínálása a szoftverfejlesztésre. Az agilis szoftverfejlesztésre, mint értékrendszerre tekintünk. Az értékrendszernek a lényege a változásra való gyors és hatékony reagálási képesség, valamint az egyénekbe és a csapatba vetett bizalom. Az értékrendszer központjában a működő termékek állnak.

A feladat során az agilis alapelveket, az iteratív fejlesztési módszereket, az agilis tervezési szempontokat, az agilis módszertan értékeit és azok jelentőségét szem előtt tartva és alkalmazva a kerülnek áttekintésre a követelményelemzési és alkalmazásfejlesztési módszerek, majd a szoftverprojektek különböző sajátosságaihoz (méret, erőforrás, határidő, térbeli és időbeli elosztottság, megrendelői sajátosságok, projektcsapat) illeszkedő javasolt eszköz és módszer csoportok kerülnek kialakításra.

Feltételek

  • angol nyelv
  • programozás

Maximális létszám: 8 fő