Alkalmazásfüggően konfigurálható, Android alapú "kiegészítő billentyűzet"

2016-2017 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

Ennek a témának a célja, hogy a cv4sensorhub alkalmazások egy Androidos eszközt fel tudjanak konfigurálni úgy, hogy amikor az alkalmazás előtérben van, akkor az Androidos eszközön nyomógombok formájában shortcut-ok jelenjenek meg, amik bonyolultabb billentyű kombinációkat helyettesítenek.

Részletesebben:

  • Az Androidos alkalmazás billentyűnyomás sorozatokat tud emulálni úgy, hogy a PC számára bluetoothos billentyűzetként látszik.
  • A konkrét billentyűnyomás sorozatokat (és a hozzájuk tartozó nyomógombokat a kijelzőn) ebből a programból is lehet konfigurálni, hogy tetszőleges PC-s alkalmazáshoz lehessen használni. (Például a telefonomon lehet a Visual Studio refactor billentyű kombinációihoz egy-egy nyomógomb, mint például az “Extract method”, “Encapsulate field” stb.)
  • A cv4s keretrendszerben van API a PC oldali konfigurációra is. Ennek előnye, hogy minden ezt használó alkalmazás magának tudja beállítani a shortcut-okat a telefonon. Ilyenkor még az is lehetővé válik, hogy az alkalmazások jelezzék a telefonnak, ha másik alkalmazás került előtérbe, és a telefon ennek megfelelően jelenítheti meg az éppen előtérben lévő alkalmazás shortcutjait.
  • Továbbfejlesztésként egy alkalmazásnak több shortcut készlete is lehet, így az aktuális állapotnak megfelelően mindig az jelenhet meg, amelyik éppen releváns.

 

A cv4sensorhub projekt többi részéről az alábbi oldalon olvashatsz: http://bmeaut.github.io/cv4sensorhub/index.html

Android

Maximális létszám: 3 fő