Elasticsearch alapú hibaelemzés

2016-2017 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

Egy piacon levő szoftverből érkező diagnosztikai információk elemzése nagy mértékben tudja javítani a kiadott termék minőségét. A program nem várt hibáinak automatikus rögzítése és továbbítása, majd feldolgozása által felismerhetőek, és proaktívan javíthatóak a programban található hibák. A hibajelentések azonban, a nagy mennyiségre való tekintettel, csak automatikusan dolgozhatóak fel.

Az Elasticsearch egy szöveg elemzésre alkalmas NOSQL adatbázis, amely segítségével a beérkezett hibajelentéseket csoportosíthatjuk, kereshetünk bennük, és vizualizációs eszközökkel (mint például a Kibana) gyors áttekintést kaphatunk róluk.

A feladat egy Elasitcsearch-re épülő rendszer kialakítása, amely a hibajelentéseket feldolgozza és az eredményeket felhasználóbarát módon megjeleníti egy webalkalmazásban.

 

A téma továbbvihető szakdolgozatnak/diplomatémának.

A sikeres önálló labor, szakdolgozat, diplomaterv félévhez szükséges a hallgató és a konzulens együttműködése. Itt olvashatsz egy összefoglalót a féléves munka menetéről és az elvárásokról: https://1drv.ms/w/s!ApHUeZ7ao_2ThqUUArHSix5quO-cHw A témára való jelentkezés előtt olvasd el kérlek, és ha úgy érzed, a leírtak nem szimpatikusak, biztosan találsz másik témát. Ha viszont úgy érzed, megfelelő neked a téma, jelentkezz bátran! A témával kapcsolator kérdésekre emailben szívesen válaszolok.

Feltételek

  • érdeklődés a téma iránt
  • nyitottság új technológiák kipróbálására, megismerésére

Maximális létszám: 2 fő