Helyfüggő adatok gyűjtése és üzleti intelligencia összekapcsolása

2016-2017 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

Manapság az adatgyűjtés és azok szerver oldali elemzése egy igen gyakori feladat. Ugyanilyen gyakran előkerülő téma a geoinformatikai adatok kezelése, bár ez kicsit más szakterület. A kérdés, hogy mit tudunk kihozni a kettő keveréséből: helyfüggő adatokat tudunk gyűjteni autókból (erre már van kész megoldásunk a VehicleICT projekt keretében), letölthetünk egy részletet az OpenStreetMaps-ből, felhasználhatunk léterszkennerrel gyűjtött adatokat, rakhatunk ki apró szenzorokat, vagy figyelhetjük a forgalmat kamerákkal. Az üzleti intelligencia tartalmazhat tanuló algoritmusokat, minta felismeréseket, statisztikákat, becsléseket és predikciókat, szimulációkat. Ennek a témának a célja olyan irányok megvizsgálása, amik ennek a két területnek az előnyös házasításából születnek. Ötlet sok van, de a konkrét témát közösen, a jelentkezők érdeklődésének megfelelően választjuk majd ki.

A háttérben használt adatmodell és megjelenítő környezet a folyamatosan fejlesztett cv4sensorhub keretrendszer, melyről itt olvashatsz részletesen: http://bmeaut.github.io/cv4sensorhub/

További részletek erről a témáról: http://bmeaut.github.io/cv4sensorhub/students/gis_topics.html

Arról, hogy miért érdemes kutatáshoz is kapcsolódó témát választani, a sokakat visszarettentő tévhitekről és a továbblépési lehetőségekről (diplomaterv, TDK, PhD, ipari projektek és állás) itt olvashatsz egy összefoglalót:
https://www.aut.bme.hu/Pages/Research/SMEyeL/KutatoTemak
Ezen kívül az Impulzus 2016. májusi (XLIII./3.) számában a 20. oldalon, vagy az Impulzus blog-on: http://www.impulzus.com/blog/2016/05/10/kutatas-az-egyetemen/

A téma természetesen továbbvihető diplomaterv irányába, vagy összetettebb megoldás esetén TDK-ra is. Az ne rettentsen el, ha valamelyik résztechnológiával még nem foglalkoztál. Ha a .NET és C# alapok már mennek és a WPF sem teljesen idegen, gyere! A többit megtanítjuk neked. Ha pedig kérdésed van, írj!

 cv4s

Feltételek

  • Alapvető C# ismeretek

Maximális létszám: 3 fő