IoT és mobil eszközökkel támogatott interaktív kiállítás

2016-2017 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

Az előző évek sikeres és díjnyertes közös kurzusai kapcsán idén is elindítjuk a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel közös kurzusunkat.

Hogyan tehető egy múzeum vonzóvá a 21-dik században? Miként kell, lehet megváltoznia, a mai technológia lehetőségeket kihasználva?

A kurzus célja, hogy: 

  • elméleti és gyakorlati ismereteket nyújtson a művészeti és tudományos élmény-, illetve ismeretszerzés kiteljesítésének lehetőségeiről a legújabb, digitális technológiai eszközök segítségével,
  • interdiszciplináris projekt munkába beavassa a résztvevőket.  

A félév során a partner múzeumok igényeihez kapcsolódó fejlesztéseken dolgozunk majd a MoME hallgatóinak bevonásával, ami módot nyújt arra, hogy a projektek (demo formájában) meg is valósuljanak.

A projektek interdiszciplináris jellege miatt a munka csapatokban fog zajlani külső partnerek (múzeumi szakemberek és a BME informatikus hallgatói, illetve tanárai) közreműködésével. 

Ízelítőként egy bemutató video az egyik alkotásról:

Luther's Legacy from XORXOR on Vimeo.

 

Az majd a hallgatókon múlik, hogy a múzeumok felvetéseire milyen javaslatok születnek, és mely ötletek valósulnak meg és milyen módon. 

Ha érdekes, nem-tucat és jól kinéző mobil alkalmazásokat szeretnél készíteni, amiket diplomamunkaként, szakdolgozatként is továbbvihetsz, és akár termékké formálva, a sajtóban is viszontláthatsz, jelentkezz!

Feltételek

  • Akár kezdő szintű mobilos (Android, iOS) vagy webes ismeret is elég lehet

Maximális létszám: 6 fő