Javascript, CSS plugin fejlesztés

2016-2017 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

A tanszéken folyó kutatási és fejlesztési program részeként megvalósult egy olyan általános modellező keretrendszer, amelyben a felhasználók webes környezetben, valós időben együttműködve tudnak tetszőleges modellező nyelvekhez tartozó modelleket szerkeszteni. Az általános keretrendszer képességeinek demonstrálásához szükség van konkrét nyelvekre, modellező környezetekre. A keretrendszer és a fejlesztőkkel való közvetlen kommunikáció lehetősége nagy mértékben segítik a nyelvek definiálását és a környezet előállítását is. A modellekhez később kódgenerátor kapcsolható, így a modellekből kód, dokumentum, vagy akár konkrét alkalmazás generálható. 

A Te feladatod a keretrendszer szolgáltatásainak felhasználásával kialakítani egy tetszőleges, általad választott grafikus szakterületi nyelvhez olyan modellezőkörnyezetet, ami felhasználóbarát módon lehetővé teszi a modellek szerkesztését. 

A téma érdekes és hasznos, a konkrét témaválasztás rugalmas. A téma elsősorban kliens oldali technológiákat érint, de opcionálisan választható a szerver oldali logika kibővítése is. 

A téma folytatható több féléven keresztül, szakdolgozatként, vagy diplomamunkaként is.

Feltételek

  • Programozási alapok, előny: Javascript, CSS

Maximális létszám: 4 fő