"Kísérőt kérek!" civil kezdeményezés informatikai rendszerének létrehozása

2016-2017 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

Röviden a kezdeményezésről: Ez egy teljesen közhasznú, nonprofit, 100%-ban önkénteseken alapuló civil kezdeményezés, amelyeknek célja, hogy védtelen embereknek, kellően megbízható és felkészült kíséretet biztosítson ahhoz, hogy A pontból B pontba épségben eljussanak. A kezdeményezés Győrben alapult 2016 tavaszán, amely hamar nagy népszerűségre tett szert. A kezdeményezéshez azóta több rendőr, katona is csatlakozott. Csak úgy lehet valaki kísérő, hogy a kezdeményezés vezetőjével személyes interjún esett túl. Fontos kihangsúlyozni, hogy a kíséretet kérőktől semmilyen anyagi juttatás nincs elvárva, minden kísérő a saját szabadidejét adja a köz javára.

Az informatikai rendszer most: Jelenleg a kérések egy Facebook csoportban történnek. Aki szeretne kíséretet kérni először beírja, hogy melyik nap, melyik napszakában (fontos, hogy nem pontos időpont), kb. honnan hová kérne kíséretet. Erre a lelkes kísérők kommentként reagálnak, beírják, hogy éppen ráérnének. A kíséretet kérő személy pedig választ a neki szimpatikus kísérők között és vele üzenetben megbeszéli a konkrét időpontot és helyszínt, így a többi kísérő ezekről nem fog tudni, illetve azt sem, hogy ki lett a kísérő.

A létrehozandó rendszer elképzelése: A felhasználók kliens oldalon a mobil applikáción keresztül érhetik el a szolgáltatást. Első körben Androidra lenne elkészítve a rendszer. Készülne egy szerver is, ez NodeJS-ben készülne a sok hasznos tulajdonsága miatt. Illetve a szerver és a kliens Firebase-en keresztül kommunikálna egymással. Firebase-en keresztül menne az autentikálás, illetve az adatok tárolása, a felhasználói adatok maximális biztonságban tartásának céljából.

Mit tudjon az alkalmazás?

  • A felhasználók be tudnak regisztrálni “kísérőt kérek” vagy “kíséretet adok” kategóriákkal.
  • A regisztrálásnál be kell állítani egy helyszínt is (először csak Győr lesz), esetleg egyéb adatokat.
  • A “kísérőt kérek” felhasználók tudnak indítani kéréseket, megadva a nap, időszak, illetve helyszín adatokat.
  • Ha érkezik kérés, akkor az adott városban beregisztrált “kíséretet adok” felhasználók értesítést kapnak, amire reagálni tudnak. (Szerver oldalon először a pontos adatok alapján csak napszakot és pl. kerületet küldi majd el)
  • A leadott reagálásokat a “kíséretet kérek” felhasználó megkapja, ki tudja választani a neki szimpatikus embert.
  • A “kíséretet adok” felhasználók értesítést kapnak, ha már választva lett kísérő, így tárgytalan a jelentkezésük.
  • Lehet értékelni a “kíséretet adok” felhasználókat, kedvencekhez is lehetne őket tenni, csak nekik küldeni értesítést.

Maximális létszám: 1 fő