Programkód helyességének és hatékonyságának vizsgálata forráskód alapján (TDK lehetőséggel)

2016-2017 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

A feladat során a hallgató Java forráskódot dolgoz fel Eclipse JDT vagy más hasonló osztálykönyvtár segítségével, és abban mintaillesztés alapján gyakori hibákat vagy kevésbé hatékony algoritmusokat - pl. buborékrendezés - keres. A feladat első fázisa ezeknek a hiányosságoknak a megtalálására és jelzésére korlátozódik, később ez bővíthető automatikus javítási funkciókkal. 

A feladat lehetőséget ad a modellezés aktuális kutatási területeivel való megismerkedésre. A téma továbbvihető későbbi félévekre, és TDK dolgozat készítésére is ad lehetőséget.

Miért válassz kutatási jellegű feladatot? Az egyetemi képzés teljesítése mindenképpen versenyképes tudással lát el, akkor is sikeres leszel a szakmában, ha önálló labor, szakdolgozat vagy diplomaterv munkádként kifejlesztesz egy kétszázötvenhatodik háromrétegű webalkalmazást, mert megismerkedsz az iparban használt technológiákkal, és utána egy cégnél majd jó pénzért kifejlesztheted a kétszázötvenhetedik háromrétegű webalkalmazást. Azonban van egy másik út is. Amíg az egyetemen vagy, lehetőséged van arra, hogy könnyen megismerkedj olyan technológiákkal és módszerekkel is, amelyek jelenleg még nem annyira számítanak trendnek, vagy nem terjedtek el olyan széles körben. El tudsz mélyedni egy sokkal különlegesebb területen, amelyet nem mindenki ismer. Ebben kipróbálhatod saját ötleteidet, saját kreativitásod. A könyvek és tutorialok monoton olvasgatása helyett valami újat alkothatsz. Ez később kiemel téged a többi, "átlagos" hallgató közül, versenyelőnyre teszel szert a társaiddal szemben. Továbbá lehetőséged nyílik arra is, hogy TDK dolgozatot, vagy akár tudományos konferenciákra vagy folyóiratokba cikket írj. Attól függően, hogy mikor kapcsolódsz be egy kutatási témába, a BSc önálló labortól kezdve akár három évig is dolgozhatsz egy területen, és ez alatt az idő alatt az adott témának a szakértőjévé válhatsz. Ez később akár PhD képzés keretében vihető tovább, amelyhez a TDK munkák és egyéb publikációk plusz pontot jelentenek.

Feltételek

  • Java, angol

Maximális létszám: 2 fő