Tömörítő könyvtár implementálása .NET platformon

2016-2017 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

A széles körben elterjedt ZIP tömörítési eljárás mellett ma már több hatékonyabb, és sokkal gyorsabb eljárás is létezik. A Google több tömörítő eljárást is kidolgozott, mint például a Snappy, vagy a Brotli - utóbbi webszerverekben és böngészőkben is támogatott. Emellett is számos hasonló tömörítő eljárást létezik, például az LZ4, vagy a QuickLZ.

Ezen tömörítő eljárások azonban csak egy fájl tömörítésére képesek, nem támogatják a ZIP, RAR, 7ZIP, stb. esetén ismert konténer megoldást, azaz amikor több fájlt csomagolunk egy archívumba. A feladat egy saját, .NET implemementáció készítése a tömörító algoritmusok felhasználásával, amely konténerbe szervezi a tömörített adatokat.

 

A téma továbbvihető szakdolgozatnak/diplomatémának.

A sikeres önálló labor, szakdolgozat, diplomaterv félévhez szükséges a hallgató és a konzulens együttműködése. Itt olvashatsz egy összefoglalót a féléves munka menetéről és az elvárásokról: https://1drv.ms/w/s!ApHUeZ7ao_2ThqUUArHSix5quO-cHw A témára való jelentkezés előtt olvasd el kérlek, és ha úgy érzed, a leírtak nem szimpatikusak, biztosan találsz másik témát. Ha viszont úgy érzed, megfelelő neked a téma, jelentkezz bátran! A témával kapcsolator kérdésekre emailben szívesen válaszolok.

Feltételek

  • C# programozási ismeret

Maximális létszám: 1 fő