3D lézerscanner: User interface kialakítása 3D lézerszkennerhez QT-vel

2018-2019 ősz

Nincs megadva

Téma leírása

A hallgató feladata, hogy megismerje a QT környezetet, azon belül is a felhasználói felület kialakításának módszertanát. A web technológiából ismert CSS-hez hasonló stíluslapokkal a QT-ben igen egyszerűen testre szabható a megjelenés. Az ehhez kötődő erőforrások menedzselése területén szükséges megfelelő gyakorlatot szerezni.

Az épülő aktív triangulációs 3D lézerszkennert egy egyre bővülő funkciókat tartalmazó, C++ alapú felületen vezérelhetjük. A hallgató feladata a rendszer megismerése, és a modellgenerálás, illetve a teljes folyamat funkcionalitásának bővítése, felhasználó-barát felület kialakítása.

Fontos továbbá, hogy ergonómiai szempontból is fejlessze a meglévő rendszert. Ehhez sok szkennelési folyamaton keresztül elemeznie kell, hogy mely paraméterekhez nehézkes a hozzáférés, melyeket kell esetleg elrejteni, illetve milyen kényelmi szolgáltatásokkal bővíthető a rendszer.

Végül a grafikus által elkészített program arculatot alkalmazni kell a rendszerre (színek, fontok, ikonok), ami kényelmesen megvalósítható a QT "stíluslapokon" keresztül.

Feltételek

  • C++

Maximális létszám: 2 fő