Alkalmazásállapot-szeparáció Angular alkalmazásokban

2018-2019 ősz

Szoftver

Téma leírása

A modern webfejlesztésben az egyik legjobban használható alkalmazásfejlesztő-keretrendszer az Angular.

A keretrendszer megszokott használat mellett nem nyújt lehetőséget a hibák során a keretrendszer teljes logikai állapotának mentésére, ugyanis az állapotot jellemzően a komponensekben tároljuk és a szolgáltatásokat állapotmentesen igyekszünk tartani.

A tervezett megoldás lényege, hogy az alkalmazás teljes állapotát speciális tároló típusú szolgáltatásokban tartjuk, a komponensek kizárólag a nézet és a tárolók közötti interakciók megvalósítására szolgálnak. Ezzel a megoldással, és egy speciális szolgáltatással, amely a teljes állapot betöltését és visszaállítását hivatott megvalósítani, elérhető az alkalmazás teljes állapot-visszaállítása adott időpillanatban, ezzel jelentősen növelhető a tesztelhetőség és a hibakeresés.

A hallgató feladata a fent vázolt megoldás megvalósítása egy tetszőleges, legalább közepes komplexitású kliensalkalmazáson demonstrálva és a kapcsolódó keretrendszerjellegű-megoldás elkészítése és nyílt forráskódú publikálása.

Koncepcionálisan érdekes a téma szempontjából az NGRX, ami Redux jellegű funkciókkal támogatja meg az Angular keretrendszer által nyújtott funkciókat. 

 

Elképzelhető, hogy a megszokottnál jobban el kell mélyülnie a hallgatónak az adott témában, így csak határozott, a feladat méretétől nem elriadó hallgató jelentkezését várom.

Feltételek

  • Angular keretrendszer legalább haladó szintű ismerete, RxJS alapszintű ismerete

Maximális létszám: 1 fő

Konzulens

Szabó Gábor fényképe