Gráfminták megadása webes környezetben

2018-2019 ősz

Nincs megadva

Téma leírása

A tanszéken folyó kutatási és fejlesztési program részeként megvalósult egy olyan általános modellező keretrendszer, amelyben a felhasználók webes környezetben, valós időben együttműködve tudnak tetszőleges modellező nyelvekhez tartozó modelleket szerkeszteni. A keretrendszer és a fejlesztőkkel való közvetlen kommunikáció lehetősége nagy mértékben segítik a nyelvek definiálását és a környezet előállítását is. A modellekhez később kódgenerátor kapcsolható, így a modellekből kód, dokumentum, vagy akár konkrét alkalmazás generálható. 

A gráfminták segítségével a gráf formájában tárolt modellek esetében search&repleace jellegű funkiókat tudunk megvalósítani, de itt a keresett minta (és a csere is) nem egy regurális kifejezéssel írható le, hanem a gráfcsomópontok kombinációjával. 

A Te feladatod a keretrendszer szolgáltatásainak felhasználásával, valamint más létező gráfmintakeresők megismerésével egy gráfminta/gráftranszformációs nyelv leírása.


A téma érdekes és hasznos. A téma elsősorban kliens oldali technológiákat érint, de opcionálisan választható a szerver oldali logika kibővítése is. 

A téma folytatható több féléven keresztül, szakdolgozatként, vagy diplomamunkaként is.

Feltételek

  • Angol, Javascript és/vagy C#

Maximális létszám: 2 fő