HoloLens alapú ipari monitorozó és beavatkozó rendszer

2018-2019 ősz

Szoftver

Téma leírása

Az ipar fejlődésével egyre nagyobb gyárakat valamint raktárakat építünk, de nem fektetünk elég hangsúlyt a bennük dolgozó személyek munkájának segítésére. Általában előnyben részesítjük a központi rendszer által irányított termelést, de abba nem gondolunk bele, hogy egy nagy üzem esetében az információnak nem egy helyen kell elérhetőnek lennie, hanem mindenhol. Megoldást jelentenek a mobil klienssel is rendelkező SCADA szoftverek, de ezek a teljes rendszert kezelik így általában nehezen átláthatóak és bonyolultak.

A téma célja egy ipari folyamatsegítő prototípus megtervezése és megvalósítása Microsoft HoloLens klienssel, amelynek alapfeladata naprakész információk hatékony megjelenítése, valamint a beavatkozásra való lehetőség megteremtése.

Az adatok szolgáltatásáért egy REST webszerver a felelős, amely tetszőleges gyártásirányítási (MES) rendszer mellé beintegrálható.

Egy-egy kommunikációs folyamat tipikusan egy marker felismerésével kezdődik, hogy azonosítani tudjuk a terméket/gépet, amiről meg szeretnénk tudni valamit. A dekódolást követően a backendtől kapott válaszok lesznek megjelenítve a felhasználó számára, aki további műveletek közül is választhat. A prototípus működését egy elképzelt problémával és annak megoldásával kell szemléltetni.

A Unity előfeltétel mindössze annyit jelent, hogy a jelentkező hallgatónak az 1. oktatási héten egy kiindulás Unity Scene-t kell bemutatnia ("Hello World...")

Feltételek

  • Unity keretrendszer alapszinitű ismerete

Maximális létszám: 2 fő