Lokáció alapú közösségi háló fejlesztése

2018-2019 ősz

Szoftver

Téma leírása

Egy önlab/dolgozat témát két fő aspektus határoz meg: a megvalósított funkcionalitás és a felhasznált technológiák. A legjobb témákban mindkét aspektus érdekes, nem mindennapi. Ez a téma is ilyen!

A Facebook közkedvelt funkciója, hogy "bejelentkezhetünk" helyekre, ahol időt töltöttük, és a kapcsolódó posztban képeket tölthetünk fel, illetve értékelhetjük az egyes helyeket, amelyek Facebook oldalt hoztak létre. A téma egy olyan közösségi háló kifejlesztése, amely ezekre a funkcióra van kihegyezve. A hírfolyam tulajdonképpen egy térkép, amelyen a legutóbbi időszak történései jelölőkkel vannak ábrázolva. Amikor posztot írunk, akkor azt a térképen egy helyhez kell kapcsolnunk, és itt fűzhetünk hozzá kommenteket, képeket, értékelést.

A technológiákat illetően a nem mindennapi feladat nem mindennapi technológiai megoldásokat is igényel! Például a koordinátákhoz kapcsolt adatokhoz olyan adatbázis-kezelő technológiát érdemes választani, amely ezt hatékonyan kezeli, és pl. adott sugarú körben is kereshetünk vele. Szintén érdekes a kliens oldali részen a térképes megjelenítés megvalósítása. A kikötés annyi, hogy Java alapú backendet (pl. Spring, Java EE) kell alkalmazni, a kliensoldalon pedig valamilyen JavaScript keretrendszert (pl. React, Angular).

Feltételek

  • Java, angol

Maximális létszám: 2 fő