Webscrapingen alapuló tematikus kereső/tartalomaggregátor megvalósítása

2018-2019 ősz

Szoftver

Téma leírása

Adott témában (kapcsolódjon az akár hobbihoz vagy szakmai területhez) gyakran keresünk fel rendszeresen a témához kapcsolódó portálokat annak érdekében, hogy célirányosan az általunk legérdekesebbnek tekintett vagy konkrétan keresett alterületre vonatkozóan kapjunk friss információt. Pár eltérő jellengű példa:

  • Egy adott típusú használt autót (itt bármilyen termék/cikk "behelyettesíthető") szeretnénk vásárolni. Ennek érdekében rendszeresen meglátogatunk pár hazai és külföldi oldalt, ahol az adott típusra keresve áttekintjük az aktuális kínálatot/lehetőségeket. 
  • Van jópár informatikai jellegű portál, melyeket rendszeresen felkeresünk, átböngésszük őket annak érdekében, hogy az általunk különösen érdekesnek ítélt pár technológiai elemhez (pl. C# újdonságok, de legyen ez bármi)  kapcsolódó cikkeket elvassuk.

A feladat egy olyan alkalmazás és/vagy keretrendszer elkészítése, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók adott weboldalakat/portálokat regisztráljanak be. Az alkalmazás számukra adott kulcsszavak/séma alapján a weboldalakról begyűjti, aggregálja, rendszerezi és relevancia szerint rendszrezve a felhasználók számára hatékony formában teszik elérhetővé a keresett tartalmat.

A téma több irányba is elvihető, a fent vázolt használati esetek pár lehetőséget mutatnak be.

Ha valaki témalabor keretében szeretne a témával foglalkozni, arra is van lehetőség: természetesen ez esetben a szűkebb keretek miatt egy részrerülettel való ismerkedés a cél, és a folytatásban önálló laboratórium és szakdolgozat keretében lehet/érdemes a témát nagyobb mélységben tovább vinni.

Maximális létszám: 4 fő