Szoftverfrissítés több processzormagos hardverplatformon

2019-2020 ősz

Nincs megadva

Téma leírása

Az autóiparban elterjedt a vezérlőegységek szoftverének gyártás utáni frissítése. Ennek oka lehet új funkciók bevezetése, kritikus hibajavítások, vagy a korábban gyártott minták szoftverének aktualizálása. Ez történhet a raktáron lévő készleten, beszerelés közben vagy az eladást követően, szakszervízben. Egyre nagyobb teret nyer a vásárló által, otthon kezdeményezhető, vezetéknélküli hálózaton végzett frissítés is. Látható, hogy ezek a helyszínek a gyártó közvetlen ellenőrzésén kívül esnek, ezért a frissítési módnak robosztusnak, adat- és életvédelem terén biztonságosnak kell lennie.

A Robert Bosch Kft. Car Multimedia osztálya felhasználó – jármű interakcióban részt vevő eszközöket gyárt, mint például műszerfalak, kijelzők és kamerák. Ezen eszközök platformjaként bevezetésre kerül egy új, több processzormagos rendszert és kiegészítő kontrollereket tartalmazó hardver.

Diplomatervezési feladatom során bemutatom ennek a platformnak a lehetőségeit és nehézségeit, kidolgozom a koncepciót egy többmagos rendszer frissítésére, illetve az ehhez társított kiegészítő mikrokontrollerek szoftverének kezelésére. Ezt követően megvalósítok egy rendszert, ami az adatbiztonság és az életvédelem követelményeinek megfelelve elvégzi a különböző szoftverek frissítését.

A hallgató feladatának a következőkre kell kiterjednie:

  • Mutassa be a több processzormagos rendszerek frissítésének szempontjait
  • Elemezze a lehetőségeket az életvédelem és az adatbiztonság szabványainak megfelelően
  • Készítsen egy rendszertervet, ami a technológia jelen állása szerint biztosítja a biztonságos és robosztus frissítést
  • Implementálja a frissítő szoftvert egy platform megoldásként
  • Igazolja a rendszer hatékonyságát és biztonságosságát

 


Külső partner: Robert Bosch Kft

Maximális létszám: 1 fő