Fullstack alkalmazás általános iskolai oktatás támogatására

2019-2020 tavasz

Adaptív oktatójátékok

Téma leírása

Az általános iskolai oktatásban rengeteg olyan feladatot állítanak össze a pedagógusok, amelyek egyszer oldahatóak meg (például mert a megoldáshoz módosítani, rajzolni, vágni kell őket), vagy fizikai kezelésük nehézkes (például kivágott kártyák, mondatok, képek párosítása), illetve könyen elveszíthetőek. Ezek kategorizált tárolása is nehézkes, így egymás között is nehezebben tudják megosztani egymással a pedagógusok.

A feladat célja korszerű backend és frontend technológiák mérnöki színvonalú gyakorlati alkalmazása a fenti kihívás teljesítésén keresztül. A jelentkezőnek biztosítani tudjuk a konkrét feladattípusokat, az iskolák által tipikusan elvárt felépítést, struktúrát. A változatos típusú feladatok egyre nagyobb kihívás elé állítják a témakört választó hallgatót. A cél a tanítók számára a konkrét feladatok elkészítését szolgáló felület, valamint a gyerekek számára a hozzájuk rendelt feladat megoldó felületének, valamint az ezt kiszolgáló egyszerű backend komponensnek az elkészítése.

A jól sikerült alkalmazást és modulokat akár iskolákban is lesz lehetőség tesztelni.

Szakdolgozatként, diplomatervként is tovább bihető téma, amely kutatási jellegű kihívásokkal továbbvihető akár TDK irányába is.

Feltételek

  • Webes technológiák ismerete

Maximális létszám: 2 fő