Minőségi oktatási példaprogramok készítése .NET környezetben

2019-2020 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

A példaközpontú tanításhoz minél több példa áll rendelkezésre, annál jobb. Új és frissítendő .NET alapú programozással kapcsolatos tantárgyhoz (BProf: Eseményvezérelt és Vizuális Programozás, Villany MSc: Alkalmazásfejlesztés) számos témakörben van szükség labor feladatokra és példaprogramokra az első körben már elkészültek mellett is. A téma célja ötletes, változatos példaprogramok készítése, melyek alkalmasak vagy (1) előadáson egy C# vagy .NET koncepció bemutatására, vagy (2) labor feladatnak.

A célterületek első sorban az alábbiak:

  • C# alapok
  • Linq
  • async await koncepció
  • UWP felhasználói felületek
 
A példaprogramok között szükségünk lesz egész egyszerűekre is a magyarázathoz, valamint összetettebbekre is (pl. egyszerűbb játékprogram MVVM alapokon), amik több koncepció együttes használatát mutatják be. A téma kidolgozása során nemcsak a változatos és szemléletes példákra törekszünk majd, hanem a példaértékű kivitelezésre is: esztétikus forráskód, unit tesztek, beszédes elnevezések, letisztult architektúrális megoldások.
Akinek van kedve hozzá, ezen kívül kipróbálhatja a példaprogramok (mintamegoldások) mellett a teljes labor feladatsor kidolgozását is.
 
Reményeink szerint az elkészült példaprogramok hosszú ideig a hallgatói jegyzet szerves részét képezik majd, természetesen időnként technológiailag frissítve és az eredeti szerzők megjelölésével.

Feltételek

  • C# és .NET alapismeretek

Maximális létszám: 2 fő