Modern webtechnológiák alkalmazása (.NET Core backenddel)

2019-2020 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

A téma webes vékonykliens technológiákkal és egy választott keretrendszerrel (pl. React/Angular/Vue) való ismerkedésre és elmélyülésre nyújt lehetőséget. Igény esetén lehetőség van .NET Core backend tecnhológiákban való elmélyülésre is (pl. docker alapú hostolás, felhőben futtatás, stb.).

Napjainkra megfigyelhető a webalapú technológiák és keretrendszerek térnyerése, valamint dominánsá válálása a korábbi desktop technológiákkal szemben a frontend fejleztés területén. Elsődlegesen a Javascript és Typescript nyelvekre, a különböző gazdag eszközkészlettel rendelkező komponsenskönyvtárakra (pl. Bootstrap, Material, stb.) és a hatékony fejlesztést támogató React, Angular és Vue keretrendszerekre kell gondolni.

A téma lehetőséget nyújt az ezen területekkel való ismerkedésre és elmélyülésre. A konkrét feladat a konzulenssel való egyeztetés során kerül meghatározásra. Néhány lehetőség:

  • Online hirdetési portál (egyszerűsített formában, a témával ismerkedők számára)
  • Rugalmasan konfigurálható online hirdetési portál keretrendszer (a technológákkal már részben jártasak számára)
  • Általános, grafikus felülettel támogatott foglalási rendszer megvalósítása
  • Egyszerűbb grafikus modellező alkalmazás megvalósítása
  • Általános fejlhasználó és jogosultságkezelő modul megvalósítása .NET core és vékony webkliens (pl. React) alapokon, .NET Core backenddel.

 

Maximális létszám: 5 fő