Monitoring és feature flag szolgáltatások integrálása (Datadog-ConfigCat integráció)

2019-2020 tavasz

Szoftver

Téma leírása

A Datadog (https://datadoghq.com) a leggyorsabban növekvő és legígéretesebb monitoring szolgáltatás, melyet bármilyen saját alkalmazás, adatbázis, szerver, vagy felhőalapú szolgáltatás megfigyelésére lehet használni.

A ConfigCat az egyik vezető távkonfiguráló és feature-flag szolgáltatás, amivel alkalmazások működése módosítható anélkül, hogy azok kódját (újra)deployolni kelljen.

A hallgató feladata, hogy olyan integrációt készítsen a Datadoghoz és a ConfigCathez, ami lehetővé teszi, hogy a ConfigCaten keresztül végrehajtott távoli átkonfigurálások megjelenjenek egy eseményként a Datadogban.

A hallgató feladata konzultálni a ConfigCat csapatával (magyarul). Ezután saját maga választhatja meg az alkalmazandó technológiát és szabad kezet kap az implementációban.

A munka során lehetőség van megismerni a feature flageket és betekintést nyerni abba, hogy hogyan használják ezt olyan nagy cégek, mint pl. a Facebook, a Google, a Ryanair vagy a Booking.com arra, hogy a felhasználóik szinte sose találkozzanak kritikus hibákkal.

Maximális létszám: 2 fő