Okosotthon megoldások tesztelése és összehasonlítása

2019-2020 tavasz

Szoftver

Téma leírása

A napjainkban egyre több eszköz kapcsolódik az internethez. Az okos eszközök összekötésére vannak létező megoldások, mint például a nyílt forráskódú Home Assistant, vagy a zárt Google Home.

A hallgató feladata az otthon automatizálásban használható keretrendszerek felderítése és összehasonlítása különböző szempontok alapján. A feladat első részében fel kell keresnie a létező szolgáltatásokat, majd egy szempontrendszert felépítve kell őket egymással összehasonlítania. A feltérképezés után a következő lépés egy teszt rendszer megtervezése, mely a legjobb megoldást/megoldásokat használva egy működő okos otthont valósít meg.

A félév során folyamatos, minimum heti rendszerességű konzultációt biztosítunk, ahol a hallgatónak élőszavas beszámolót kell tartania a témában elért eredményeiről, illetve a felmerült problémákról.

A feladat részeként a témára jelentkező hallgató kipróbálhatja, hogy milyen eszközökkel lehet napjainkban okos otthont megvalósítani, illetve egy átfogó képet kaphat az okos otthon problémáival, megoldásaival. A feladatra ideális jelölt olyan hallgató, aki szívesen megismerkedne az otthon automatizálás részleteivel, és a megvalósítás lépéseivel.

Maximális létszám: 2 fő