Asztali alkalmazás SAP üzemeltetés támogatásához

2020-2021 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

 

Az SAP a világ vezető vállalatirányítási rendszere, kis-, közép- és nagyvállalatok egyaránt használják szerte a világon vállalati folyamatatik kiszolgálására. Következésképpen az SAP-rendszerek üzemeltetése nem kis feladat.

Bár egyre inkább terjedőben vannak felhőalapú integrált megoldások, még nagyvállalati környezetben is széleskörben elterjedt a klasszikus, önálló SAP szerveralkalmazás, melyet az üzemeltetők az operációs rendszer szintjén érnek el és kezelnek, sokszor parancssoros konzolon keresztül. Ezáltal SAP üzemeltetők több, ezen tevékenységeket segítő alkalmazást használnak napi szinten, mint az SAP GUI, PuTTY, WinSCP, VNC, Keepass (jelszavak tárolására) stb.

Ezt alapul véve merült fel az igény egy grafikus asztali alkalmazásra, melyen keresztül az adminisztrátorok kényelmesebb formában érhetik el az SAP rendszereket, illetve a fenti alkalmazások által kínált funkciókat. Az alkalmazás rendszerezett formában tárolja az adminisztrátor által kezelt SAP rendszereket, és gombnyomásra automatikusan hajt végre bizonyos előre definiált feladatokat, melyeket az operátorok eddig parancsról-parancsra gépeltek be.

A hallgató feladatának a következőkre kell kiterjednie:

  • Készítsen egy JavaFX asztali alkalmazást Java nyelven, mely strukturált formában jeleníti meg az felhasználó által kezelt SAP alkalmazásokat és lehetőséget biztosít az alatta futó operációs rendszerhez való kapcsolódásra.
  • Az adminisztrátornak legyen lehetősége parancsokból/szkriptekből álló feladatokat definiálni az alkalmazásban, ami aztán azokat lefuttatja a célrendszeren és megjeleníti az eredményt.
  • A fenti funkció segítségével az alkalmazás natívan támogasson gyakran használt napi feladatokat (pl. SAP indítás/leállítás, SAP Kernel illetve Oracle adatbázisszoftver-frissítés) adatbekérő és eredménymegjelenítő felülettel.
  • Tesztelje az alkalmazást nagyvállalati környezetben, alkalmazkodva az adott infrastruktúrához.

Feltételek

  • Java
  • angol

Külső partner: Kis-Törő András (IT Services Hungary Kft.)

Maximális létszám: 1 fő