FullStack fejlesztések és modern kliens technológiák

2020-2021 tavasz

Szoftver

Téma leírása

Ezen témakiírás több témát is tartalma, melyek leírása alább olvasható.

#javascript #cloudbased  #fullstack #nodeJS #react #react_native #AWS

 

Amennyiben felkeltette valamelyik az érdeklődést, egy beszélgetést szerveznénk a külsős partnerrel, melynek során a kölcsönesen legjobban illeszkedő téma kerülhet kiválasztásra.

Ha bármilyen kérdés felmerül, keressd a konzulenst bizalommal.

 

1) IOT eszközök monitorozása és vezérlése Wear OS alkalmazásból

Leírás:

A hallgató feladata egy IOT eszközöket vezérlő Google Wear OS alkalmazás készítése. A feladat közben a hallgató tapasztalatot szerezhet a Wear OS alkalmazások fejlesztésében és Amazon AWS szolgáltatások használatában. A megoldandó feladatok: felhasználó azonosítása, az IOT eszköz kiválasztása, az IOT eszköz állapotának lekérdezése és megjelenítése, az IOT eszköz vezérlése.

Követelmények:

Android és Javascript/TypeScript fejlesztés ismerete

2) IOT eszközök monitorozása és vezérlése watchOS alkalmazásból

Leírás:

A hallgató feladata egy IOT eszközöket vezérlő watchOS alkalmazás készítése. A feladat közben a hallgató tapasztalatot szerezhet watchOS alkalmazások fejlesztésében és Amazon AWS szolgáltatások használatában. A megoldandó feladatok: felhasználó azonosítása, az IOT eszköz kiválasztása, az IOT eszköz állapotának lekérdezése és megjelenítése, az IOT eszköz vezérlése.

Követelmények:

Swift/SwiftUI és Javascript/TypeScript fejlesztés ismerete

3) IOT eszközök monitorozása és vezérlése iOS widget alkalmazásból

Leírás:

A hallgató feladata egy IOT eszközöket vezérlő iOS widget alkalmazás készítése. A feladat közben a hallgató tapasztalatot szerezhet iOS alkalmazások fejlesztésében és Amazon AWS szolgáltatások használatában. A megoldandó feladatok: felhasználó azonosítása, az IOT eszköz kiválasztása, az IOT eszköz állapotának lekérdezése és megjelenítése, az IOT eszköz vezérlése.

Követelmények:

Swift/SwiftUI és Javascript/TypeScript fejlesztés ismerete

4) IOT eszközök monitorozása és vezérlése Android widget alkalmazásból

Leírás:

A hallgató feladata egy IOT eszközöket vezérlő Android widget alkalmazás készítése. A feladat közben a hallgató tapasztalatot szerezhet Android alkalmazások fejlesztésében és Amazon AWS szolgáltatások használatában. A megoldandó feladatok: felhasználó azonosítása, az IOT eszköz kiválasztása, az IOT eszköz állapotának lekérdezése és megjelenítése, az IOT eszköz vezérlése.

Követelmények:

Android és Javascript/TypeScript fejlesztés ismerete

5) React alapú térképszerkesztő alkalmazás.

Leírás:

A különböző internetes térképszolgáltatók már viszonylag nagy pontossággal tudnak adatot szolgáltatni, azonban előfordulnak olyan esetek, amikor nem elegendő vagy nem jó minőségű adat áll rendelkezésre.

A hallgató feladata megismerkedni a kiválasztott térképszolgáltatóval és megoldást találni miként lehet a rendelkezésre álló térképes adatokat kiegészíteni és módosítani. Ilyen lehet például egy új útvonal vagy egy korlátozás, amelyet nem ismer a térképszolgáltató.

Követelmények:

Git, Java, JavaScript/TypeScript ismerete

 

6) Tesztelési környezet kialakítása TypeScript projekthez

Leírás:

A CD (Continuous Deployment) pipeline-ok segítségével egy webes alkalmazás fordítása és publikálása teljes mértékben automatizálható. Viszont az automata folyamat csak akkor hasznos, ha garancia van arra, hogy a rendszer a frissítéstől nem romlik el. Emiatt fontos minél több féle teszt-készlet futtatása automatizált módon.

A hallgató feladata a tesztelési környezet kialakítása és tesztek írása, majd annak bekötése a CD (Continuous Deployment) pipeline-ba.

Követelmények:

Git, JavaScript/TypeScript ismerete

 

7.) White-label mobil app témázási lehetőségek React Native-ban

 

Leírás:
Szoftvereknél white-label-ről akkor beszélünk, ha két különböző kinézetű szoftver mögött ugyanaz a kód fut, csak a felhasznált resource-ok különböznek.A hallgató feladata megismerni milyen módjai vannak egy React Native-ban megírt mobil alkalmazás ilyen jellegű témázására, hogyan lehet a build folyamatba beépíteni ezeket.
A feladat közben a hallgató tapasztalatot szerezhet React Native fejlesztésben, és megismerheti a Bitrise szolgáltatás használatát.


A megoldandó feladatok:

React Native alkalmazás megismerése, white-label témázási lehetőségek megismerése és összehasonlítása, build folyamatba integrálása.

 

Követelmények:
JavaScript, React ismerete (előny: TypeScript, React Native, natív mobilfejleszési tapasztalatok)


8.) GraphQL API tesztelése

 

Leírás:
A hallgató feladata megismerni a GraphQL tesztelésére adott lehetőségeket, összehasonlítani majd bemutatni ezeket példákon keresztül.
A feladat közben a hallgató tapasztalatot szerezhet a GraphQL technológiában és azt megvalósító kliens és szerver oldali keretrendszerekben, JavaScript/TypeScript szoftver tesztelésében.

A megoldandó feladatok:

Megismerni a GraphQL technológiával, egy adott GraphQL API-val, GraphQL tesztelési módszerek megismerése, vizsgálata, összehasonlítása, példák elkészítése.

 

Követelmények:
JavaScript, GraphQL, JavaScript alapú tesztelési keretrendszer (mocha, jest) ismerete (előny: TypeScript)

 

==========

Vár a ZOOSH Digital (https://www.zooshdigital.com/ ) ír-magyar csapata! Gyere, ha a kreditek megszerzésén túl aktuális, modern piaci tudásra vágysz és olyan cégre, ahol már az önlab alatt is tapasztalatot szerezhetsz SaaS startup nemzetközi projektek világában! Nálunk az ötletekből tényleg termékek készülnek!

#javascript #cloudbased  #fullstack #nodeJS #react #react_native #AWS


Külső partner: Zoosh Hungary

Maximális létszám: 4 fő