Mitsubishi eszközök alkalmazástechnikája ipari környezetben

2020-2021 tavasz

Hardver (és szoftver firmware)

Téma leírása

Az ázsiai érdekeltségű cégeken kívül, egyre több magyarországi vállalat is beruház a Mitsubishi automatizálási termékeibe. A Mitsubishi portfólóiája a teljes iparágat lefedi, elérhetőek PLC-k, frekvenciaváltók, érintőkijelzők (HMI-k), szervo megoldások, motorok és ipari robotok is.

A kiválasztott partnercég egy építőipari segédanyagokat gyártó cég, ahol egy új gyártóberendezés (keverőtartály) telepítése során az ahhoz tartozó automatizálási eszközök Mitsubishi termékek lesznek.

A dolgozat célja bemutatni a folyamatot, ami egy ilyen beruházást végigkísér a Meltrade Automatika Kft. oldaláról. Támogató mérnökként a cél az egyes részfeladatok megoldása, implementálása és azoknak a tesztelése, a partnerrel szorosan együttműködve.

 

A hallgató feladatának a következőkre kell kiterjednie:

  • Ismertesse a releváns Mitsubishi termékpalettát, indokolja a kiválasztott eszközök létjogosultságát és mutassa be azokat.
  • Illessze a gyártóberendezésben alkalmazott erőmérő cellát a kiválasztott PLC-hez
  • Készítse el a kiválasztott frekvenciaváltók PLC-ből történő vezérlését, valamint illessze azokat a HMI-hez.
  • Implementálja a partner által kért HMI funkciókat (többek között: Microsoft SQL adatbázis kapcsolat, VNC szerver, webszerver funkció, receptkezelés).
  • Vegyen részt a vezérlő kód PLC-ben történő megvalósításában és a HMI felületek kialakításában.
  • A részfeladatok megoldása során térképezzen fel valamennyi megoldási lehetőséget, implementálja azokat, majd válassza ki a megoldáshoz leginkább megfelelőt.

Külső partner: Meltrade Automatika Kft. - Csúri Péter

Maximális létszám: 2 fő