Okos kávéfőző készítése hangvezérlés vagy arcfelismerés használatával

2020-2021 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

A kávézás kellemes élmény. Ezt tovább fokozhatjuk, ha a kávéfőző reggel már a kávénkkal vár, „bemondásra” állítja be a kávékészítés paramétereit, vagy esetleg arcunk felismerése után készíti el kedvenc kávénkat.

A hallgató feladata egy a konzulens által biztosított darálós kávéfőző “felokosítása” Raspberry Pi segítségével. A feladat első részében először meg kell ismernie a kávéfőző működését (pl. a gombok vezérlő jeleinek kimérésével együtt), majd meg kell terveznie, hogy ehhez a rendszerhez hogyan lehet külső vezérlőt csatlakoztatni (pl. Raspberry Pi alapon). A készülék felokosítása történhet akár a vezérlő eszközön lokálisan megvalósított hangvezérléssel (pl. Snips) vagy arcfelismeréssel. A cél az, hogy vagy a bemondott jellegű kávét készítse el a gép automatikusan, vagy pedig az arc felismerése után a felhasználó kedvencét.

A gombok bemérésében és a forrasztásban a témán dolgozó kaphat segítséget, illetve használhatja az előző félév során általunk elkészített programot, amely az arcok felimerésében nyújt segítséget (azon túl, hogy elvégzi az arcdetektálást és felismerést, pl. webes felületet nyújt a tárolt felhasználók kezelésére).

A félév során folyamatos, heti rendszerességű konzultációt biztosítunk, ahol a hallgatónak élőszavas beszámolót kell tartania a témában elért eredményeiről, illetve a felmerült problémákról. A feladatot a hallgató nem egyedül végzi, de az egyes részfeladatok kidolgozásában, megvalósításában és bemutatásában nagy fokú önállóságra van szükség.

 

 

Maximális létszám: 2 fő