Semtech AVX technológián alapuló termékek szoftverének tervezése és megvalósítása

2020-2021 tavasz

Hardver (és szoftver firmware)

Téma leírása

Semtech AVX100 chip egy 2020-ban megjelent videó extender lapka, mely akár 4k 60Hz-es videójel továbbítását is lehetővé teszi (minimális veszteséggel járó tömörítéssel) 10Gb-es Ethernet vonalon. A videó mellett további jelek átvitelére is képes, többek között: infravörös jel, rs232, USB híd és audió. Az AVX pont-pont kapcsolati átvitelre képes, míg bővített változata az AVP chip pont-multipontra is képes szabványos Ethernet switch-eken keresztül. A világban egyre több helyen használják, így a Lightware Kft. is tervezi ezt a technológiát integrálni a saját környezetébe. 

A cég kétféle elrendezést kíván megvalósítani. Az egyik amikor HDMI jel továbbítását két extender (azaz extender páros) végzi el. A másik elrendezés, amikor a mátrixkártya egy extender eszköz felé továbbítja a videójelet. 

A hallgató első lépésként megismerkedik az AVX technológiával, ennek tulajdonságaival, paramétereivel. Át kell tekintenie az elkészült extender prototípus hardver- és logikai kapcsolatait.  

Az extender, egy referencia design alapján elkészült termék, melyhez tartozik egy elkészült kód a kártyán található STM32 számára. A hallgatónak fel kell térképeznie, hogy hogyan tudja a kapott kódot kiegészíteni a Lightware által elvárt funkciókkal, majd implementálnia kell. 

A mátrix kártya szoftverének tervezéséhez meg kell ismernie az MX2M termékcsaládot és kártyáinak koncepcióját. Fel kell mérnie, hogyan tudja beilleszteni az AVX terméket a már elkészült kártyák szoftverrendszerébe. 

A hallgató munkájának a következőkre kell kiterjednie:  

  • MX2M mátrixcsalád megismerése, 

  • AVX technológia megismerése, 

  • extender páros koncepciójának és kapcsolási rajzának tanulmányozása, 

  • extender szoftverének tervezése, és implementálása, 

  • mátrixkártya koncepciójának megismerése, szoftverének tervezése és implementálása, 

  • aextender és a mátrixkártya kipróbálása. 

 


Külső partner: Lightware kft.

Maximális létszám: 1 fő