Tisza-tavi navigációs alkalmazás készítése Android platformon

2020-2021 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

A Tisza-tó hazánk második legnagyobb állóvize. A tórendszer változatos és vadregényes környezete miatt egyre több látogatót vonz. Rendkívül népszerűek a különböző csónakos, kajakos túrák, ahol a tó teljes területét bejárhatjuk. A vízen való tájékozódás azonban megfelelő tapasztalat hiányában igazán nehéz feladat.

A jelenleg elérhető GPS alkalmazások jelentős segítséget tudnak nyújtani, viszont rendelkeznek néhány hiányossággal. Az első, hogy az egyes tavak közötti átjárók gyakran nem látszanak a műholdas felvételeken sem, mert erdőkön, nádfalakon át vezetnek. A másik, hogy az egyes tórészletek gyakran népies elnevezése nincs feltűntetve a térképeken. Emellett a vízen nem képesek útvonalakat tervezni az elérhető alkalmazások, csupán a pozíciónkat tudjuk velük nyomon követni.

A hallgató feladata egy olyan alkalmazás elkészítése, mely a Tisza-tavon képes meghatározni az egyes tórészletekhez, kikötőkhöz vezető útvonalakat. Az alkalmazás emellett nyújtson program javaslatokat, mutassa be a Tisza-tó környezetét.

A hallgató feladatának a következőkre kell kiterjednie:

  • Mutassa be milyen lehetőségek vannak a helymeghatározásra!
  • Foglalja össze a probléma megoldására felhasznált technológiákat!
  • Tervezze meg a feladat megoldásához szükséges rendszert!
  • Valósítsa meg a megtervezett rendszer prototípusát!

 

Maximális létszám: 1 fő