Újgenerációs tartalomaggregáció - az RSS-en túl

2020-2021 tavasz

Szoftver

Téma leírása

Jelentősen hatékonyabbá teheti a tartalomfogyasztást, ha a különböző forrásból származó tartalmak egy közös felületen jelennek meg. Ilyen felületet kínáló alkalmazásra az egyik legismertebb példa az RSS feed-ekre építő RSS olvasók családja, azonban az RSS napjainkra egyre inkább háttérbeszorul. A tartalomelőállítók érdeke, hogy minél teljesebb ellenőrzés alatt tartsák a tartalmaikat, ennek részeként pedig igyekeznek kizárni az aletrnatív elérési lehetőségeket és rávenni a felhasználót, hogy mindenképp látogasson el az előállító weboldalára. Az RSS nem illeszkedik ebbe a koncepcióba.

Egy RSS feed-ben található adatok azonban a weboldalon továbbra is fellelhetők. A hallgató feladata egy olyan speciális crawler/webrobot készítése, ami adott weboldalakon képes a fellelhető tartalmakat (blogbejegyzés, facebook poszt, youtube videó) összegyűjteni és így automatikusan létrehozni az oldal „RSS feed”-jét. A tartalom megtalálására lehet

  • algoritmust fejleszteni
  • vagy egy keretet létrehozni, amihez aztán oldalspecifikus kiegészítések végzik az egyes oldalakra szabva a felderítést (lásd: rss-bridge)

 

Technológia: ASP.NET Core

A téma szakdolgozatként/diplomamunkaként folytatható.

Maximális létszám: 2 fő