iOS és Spring alapú szobafoglaló rendszer fejlesztése utazók számára

2020-2021 tavasz

Szoftver

Téma leírása

A couchsurfing alapötlete az, hogy ha valakinek van egy felesleges szobája, ágya, kanapéja, akkor azt megoszthatja különböző utazókkal. Általában a vendéglátók nem csak a helyet biztosítják az utazóknak, hanem idegenvezetővé is válnak és megmutatják a kedvenc helyeiket az adott városban, cserébe illik valamivel meghálálni a házigazda vendégszeretetét. 

 

A hallgató feladata egy olyan alkalmazás fejlesztése iOS platformon, ahol a regisztrált felhasználóknak lehetőségük van mások által kiadott szobát, kanapét lefoglalni. Bármelyik felhasználónak lehetősége van szobát kiadni, a felhasználók értékelhetik egymást, tudnak egymással chaten keresztül beszélgetni. Bizonyos szempontok alapján lehet szűrni a kiadó szobákra (pl. város alapján). Az alkalmazás képes értesítéseket küldeni a felhasználóknak.  Lehetőség van a különböző nézetek anamilására is, ezzel dinamikusabbá téve az alkalmazást.

 

Az elkészítendő szobafoglaló rendszer csak internetkapcsolattal használható, mivel a felhasználókhoz köthető adatok egy backend szerveren kerülnek tárolásra. A hallgató feladata egy olyan Spring alkalmazás elkészítése, amely kiszolgálja az iOS alapú klienseket.

Feltételek

  • Előzménytéma abszolválása

Maximális létszám: 1 fő