Adatgenerálás (C# vagy Python nyelven)

2021-2022 ősz

Szoftver

Téma leírása

Megérkezik a GLS futár, új előfizetést kötsz a mobilodra vagy bemész a bankba egy új számlát nyitni. Valószínűleg legalább az egyikkel már Te is találkoztál a mindennapjaid során, és szinte biztos vagyok benne, hogy írtál már alá egy ilyen alkalommal valamilyen érintőképernyős eszközön ujjal, vagy jobb esetben aláírópadon spéci tollal. És valószínűleg ezután azt is megállapítottad, hogy amúgy nem is így írsz alá, de ez a téma szempontjából kevésbé releváns. :) 

Online aláíráshitelesítés során azonban nem az aláírásoknak a szkennelt képével dolgozunk, hanem egy digitális eszköz által rögzített tulajdonságaival. Ennek köszönhetően a koordináták mellett akár a nyomást, időt, a toll forgásszögeit, vagy bármilyen ezekből kiszámítható egyéb tulajdonságot használhatunk az aláírások vizsgálata során. 

Számos olyan publikus adatbázis áll rendelkezésünkre, mely ilyen online aláírásokat tartalmaz. A téma keretein belül természetesen lehetőséged van megismerkedni az aláíráshitelesítés alapjaival, ám a feladatod első sorban az említett adatbázisokban elérhető adatok kibővítése, új alakra hozása lenne. Például új származtatott tulajdonságok generálása, meglévő részeredmények és az adatbázisok tartalmának összekapcsolása, végül mindezek olyan végső formába öntése, ami a későbbiekben aláíráshitelesítő rendszerek tesztelésére alkalmas. Ehhez természetesen kapsz segítséget, támpontokat, megismerhetsz meglévő elméleteket, amit implementálhatsz, de akár az alapok megismerése után a saját ötleteidet is örömmel fogadom.

A téma C# vagy Python nyelven egyaránt végezhető. C# választása esetén rendelkezésedre áll egy tanszéki fejlesztésű keretrendszer használata is, ami a kezdeti fázisban gyorsíthatja a munkádat. A téma elvégzéséhez az aláíráshitelesítés előzetes ismerete nem szükséges, a nulláról fogjuk felépíteni a tudásodat ezen a területen. 

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, és/vagy bármilyen kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban keress bizalommal! :)

Maximális létszám: 4 fő