Exchange Server 2019 - Management Console

2021-2022 ősz

Nincs megadva

Téma leírása

2015 októberében megjelent a Microsoft Exchange Server legújabb verziója.

A Microsoft Exchange Server 2019 webes felületen (Exchange Administrative Center - EAC) és távoli parancssoros elérés (Exchange Management Shell - EMS, Powershell alapú) használatával üzemeltethető. A feladat keretin belül megismerhető a Microsoft címtár infrastruktúrája (Active Directory Domain Services) és a levelező szerver architektúrája.

A feladat az Exchange Server 2010 Management Console-jához hasonló, de a HTML5 megoldáson alapuló felügyeleti eszköz készítése a mindennapi felügyeleti feladatokhoz.
A Windows Server 2012-ben a Server Manager és az Active Directory Administrative Center hasonló megoldásokat kínál. Az ADAC még a háttérben végrehajtott Powershell parancsokat is megjeleníti.
A menedzsment megoldás Powershell engine segítségével kialakított Microsoft Management Console beépülő modul (snap-in).

A helyi rendszerek felügyeletében hasznos segítséget nyújthatna a Microsoft környezetben megszokott, grafikus jellegű rendszergazfai felület. A feladat megoldásához remote Powershell és felhasználói felület használata, ezeken a megoldásokon fejlesztés szükséges. A feladathoz a Microsoft Active Directory Domain Services és Exchange Server 2013 technológiák megismerése szükséges.

https://products.office.com/en-us/exchange/microsoft-exchange-server-2016

A feladat több félévre bővíthető, szakdolgozat és diplomaterv is készíthető.

Maximális létszám: 2 fő