Mixed reality funkciók fejlesztése intelligens jármű tesztplatformhoz

2021-2022 ősz

Nincs megadva

Téma leírása

A feladat egy, a tanszéken futó kutatási projekthez kapcsolódik, amelyben egy intelligens autó tesztplatform létrehozása a cél. A platform alapja egy csökkentett méretű (kb. 1:3 méretarányú) autómodell, melyet egy távirányítható játékautóból alakítottunk át. A tesztplatform létrehozásának célja különböző navigációs algoritmusok fejlesztésének és valós környezetben történő tesztelésének elősegítése.

A demonstrációs elrendezés lehetőséget ad arra, hogy egy operátor VR-sisak és kormány+pedálok segítségével távolról irányítsa az autót, miközben a járműre szerelt kamera képe valós időben megjelenik a VR-sisakban. A kamera követi az operátor fejmozgását, így élethű távoli jelenlét élményt nyújt. 

A projektben rendelkezésre állnak vagy fejlesztés alatt vannak különböző vezetőtámogató és autonóm navigációs funkciók, úgymint akadálydetektálás, ütközéselkerülés, térképalkotás, mozgástervezés.

Jelen feladat célja a VR-sisakban megjelenített video stream kiegészítse plusz vizuális információkkal, amelyeknek forrásaként a fenti funkciók szolgálnak.

Példák:

  • Távolságszenzorok adataiból generált térkép megjelenítése az operátor számára, amelyben egy marker jelöli az autó helyzetét
  • Autó prediktált útvonalának megjelenítése a padló képére vetítve perspektivikusan, vizuális figyelmeztetés ütközésveszélyre
  • Autonóm navigáció esetén a megtervezett útvonal perspektivikus "kivetítése"
 

A demonstrációs platform vizualizációs modulja Unity környezetben készült, a kiegészítő funkciókat is ebben kell elkészíteni. A feladat lényegi eleme (a vizuális elemek esztétikus megjelenítésén túl) a virtuális objektumok és a valós kamerakép összehangolása, kölcsönös kalibrációja a minél természetesebb mixed reality élmény elérése érdekében.

Feltételek

  • Unity ismerete

Maximális létszám: 1 fő