Szoftverfejlesztés autóipari teljesítményelektronika élettartamtesztjeinek feldolg. (Robert Bosch)

2021-2022 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

Szoftverfejlesztés autóipari teljesítményelektronika élettartamtesztjeinek feldolgozására és kiértékelése minőségbiztosítási és megbízhatósági szempontok alapján.

A téma fókuszában egy autóipari teljesítményelektronika kapcsolómoduljai megismerésére szolgáló élettartamtesztek kiértékelése áll. Az élettartamteszt célja, hogy szimuláljuk a terméket az élettartama során várhatóan érő terheléseket és megismerjük, hogy a termék hogy fog viselkedni a terepen.

A hallgató feladata a teljesítményelektronika és annak tesztjei és kiértékelésüknek megismerése. Minőségbiztosítási és megbízhatósági igények feltérképezése és ezek alapján egy szoftver fejlesztése, ami alkalmas a termék éllettartam tesztfolyamata során fellépő változások nyomon követesére. A szoftver bemenetei a mérési eredmények, a kimenete egy riport amely tartalmazza a megismert követelmények szerinti információt.

A hallgató feladata:

  • A teljesítményelektornika viselkedésének és a mérés hátterének megismerése

  • A kiértékelési szempontok feltérképezése

  • A mérésből kinyerhető információ és ezek alapján levonható következtetések megismerése

  • A feladat igényeinek megfelelő szoftver fejlesztése – a szoftver bemenete: mérési fájlok, a szoftver kimenete: grafikus és szöveges riport

    Külső partner: BOSCH – Elektromos hajtáslánc fejlesztés


Külső partner: Robert Bosch

Maximális létszám: 1 fő

Konzulens

Lengyel László Dr. fényképe

Lengyel László Dr.
Tanszékvezető helyettes, egyetemi tanár

Q.B208.
+36 (1) 463-2870